Gość Maniek19899 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam, mam dość nietypowy problem z moim autem , gdzie nawet mechanik rozklada rece. Mianowicie jechalem sobie autostrada ok 140 i odpuscilem mu na chwile do 110 chcialem przyspieszyc ale on juz nie miał mocy gdzie nigdy nie mial problemu nigdy z przyspieszaniem nawet to wiekszych predkosci, potem juz nawet od 100-120 nie moglem przyspieszyc a teraz doszło do tego ze na 3 biegu juz nie idzie czyli od ok 70-80 na godzine. Nie ma tu wpływu temperatura silnika. Pojechalem do mechanika podpial mnie pod komputer, gdzie nie wykazal zadnych bledow zrobil checka i reaguje normalnie.. obstawial katalizator wiec nacial przed nim wylot ale dalej bylo tak samo wiec zaspawali, wymienili filtr paliwa, sprawdzili filtr powietrza ale byl czysty,sprawdzili rowniez zawor EGR i nic, brak oznak jakichkolwiek zaciagania lewego powietrza bo rury wporzadku i laczenie szczelne, byla opcja czyszczenia przeplywomierza ale moj egzemplarz go nie posiada(tak mi powiedzial mechanik)wiec zalalm V power i przegonilm go troche ale to nie pomoglo wiec wymienili pompe paliwa co dalo niewielka poprawe na chwile potem wycieli katalizator i wstawili rure ale to pomoglo tylko na 1 i 2 bieg jak wrzuce 3 i pedal w podloge to juz nie mam mocy (odpuszczanie pedalu nie pomaga) podpial mnie jeszcze raz pod komputer zresetowal wszystko co sie dalo i na tym sie skonczylo bo rozlozyl rece i nie wie co z tym fantem zrobic, cisnienie na cilindrach prawidlowe, swiece niedawno wymieniane brak falowania obrotow wiec wszystko gra z przewodami... Chlopaki pomozcie bo mi juz rece i nogi opadaja i nie wiem co mam z tym zrobic i co to jest.... Z gory dzieki za odpowiedz Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38771-brak-mocy-opel-vectra-b-16-16v-ecotec/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemo1404 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 byla opcja czyszczenia przeplywomierza ale moj egzemplarz go nie posiada(tak mi powiedzial mechanik) Czujnik powietrza zasysanego w ruże od filtra spełnia to zadanie Sprawdź kable WN, cewkę; może ECU Ci pada, spróbuj podmienić jeśli masz możliwość na inny, Więcej pomysłów nie mam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38771-brak-mocy-opel-vectra-b-16-16v-ecotec/#findComment-1026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 brak oznak jakichkolwiek zaciagania lewego powietrza bo rury wporzadku i laczenie szczelneLewe powietrze nie leci tylko przez rury.Ale przy tym miałbyś falowanie na jałowym. zrobil checka i reaguje normalnie..Mozesz wytlumaczyć o co biega?Cisnienie paliwa mierzone?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38771-brak-mocy-opel-vectra-b-16-16v-ecotec/#findComment-994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi