ja37 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ok. Postaram się w "dziwnych" słowach dawać kropki, czy c.o. ś.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Cos chyba mam problem ze zlokalizowaniem tej odmy.czy da rade wytlumaczyc gdzie ona jest-chodzi mi o silnik x14xe.Po zdjeciu pokrywy silnika zauwazylem pare gumowych wezy,czy to ktorys z prawej strony walka rozrzadu? Jeden z nich wchodzi w drugi, o prawie identycznej srednicy.No i inna sprawa-jak juz bede wiedzial,ktory to konkretnie waz to jak sie zabrac do czyszczenia,czy potrzebny jest kanal i czy na cos specjalnie zwrocic uwage?Pozdrowionka   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Jejku musimy poczekać na kogoś z takim silnikiem, u mnie jest to na wierzchu, z silnika wychodzi przy samym rozrządzie po lewo, jak stoisz przodem do auta. Nie jest długa jakieś 20-25cm.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Odma to rurka laczaca pokrywe rozrzadu (kape zaworowa) z ukladem doltu, czyli laczy sie gdzies przed przepustnica. Moze patrz od filtru powietrza w kierunku przepustnicy i powinienes zauwazyc "jakas rurke".   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Przyszło mi jeszcze na myśl, że odma mogła się zapchać po zimie tym "mazidłem", które zbierz się na korku oleju właś nie w zimie; szczególnie, jak jest LPG.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autko smiga tylko na benzynie, po zimie korek wlewu oleju czysty.Natomiast odme chyba namierzylem-mysle tu o cienkim krotkim wezyku zalamanym dwukrotnie pod katem prostym.Jesli tak to odma jest ok.Chyba ze jest jeszcze inna rurka sluzaca do odpowietrzania skrzyni korbowej.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jak mówiłem u mnie są dwie: jedna odprowadza pary oleju nad przepustnicą(przy dużych obciążeniach), a druga ciensza odprowadza pod przepustnicę(zawsze). Jak mówisz, że u ciebie ok., to trzeba szukać czegoś innego. czekamy na podpowiedzi!!:wesoly: Sam jestem ciekaw.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi