Skocz do zawartości

Wymiana reduktora - problemy z jazda na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu mam problemy z moją asterką. Auto odpala ładnie na benzynie jak sie już rozgrzeje przełączam na gaz i tu pojawia się problem ponieważ szarpie silnikiem dławi się i po wciśnięciu gazu obroty spadają więc musze wyłaczyć na chwilke gaz i od nowa włączyć i wtedy działa ale nie dokońca tak jak powinno, od kilku dni jeżdżąc prawie zawsze jade na benzynie bo auto szarpi i gasnie, nie wiem czy to przez te mrozy ale w zeszłym roku były większe przytrzymałem auto na postoju z 5 min na benzynie i od razu spod domu wyjezdałem na gazie i nie było żadnych problemów. Pojechałem do speca od gazu i powiedział o wymianie reduktora no i tu mam pytanie jaki reduktor najlepiej kupić i czy może ktoś zna kogoś z woj świętokrzyskiemgo a dokładniej okolice Skarżyska-Kam. kto będzie mógł to solidnie zrobić, bo tamten koleś u którego byłem podał trochę zbyt dużą cene za ten reduktor i montaż.I mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wlotu powietrza chodzi o to czy jest jakaś różnica w która strone jest on skierowany? I czy ma to wpływ na jazde na gazie.

https://forum.opel24.com/topic/49584-wymiana-reduktora-problemy-z-jazda-na-gazie/

a jaki reduktor teraz masz? -może po prostu wsadź taki sam nowy -będzie najprościej i bez żadnych przeróbek. W Skarżysku masz wielką hurtownię lpg "megapol". Jak np kupiłbyś taki sam to może dałbyś radę sam wymienić (nie jest to wielce skomplikowane)-?

Ile ten gaziarz zawołał za wymianę?

Jeżeli chodzi o wlot powietrza przy inst. lpg to zwykle ściąga się tą krótką gumę z obudowy filtra i np kieruje w dół żeby nie dmuchało podczas jazdy do filtra bo powoduje to gaśnięcie na gazie oraz często likwiduje się całkowicie przewód od ciepłego powietrza (ten od blachy kolektora do obudowy filtra).

Edytowane przez xflash

https://forum.opel24.com/topic/49584-wymiana-reduktora-problemy-z-jazda-na-gazie/#findComment-424940

jestem ze starachowic chetnie Ci to zrobie taniej..polecam parownik LOVATO..prosty w obsludze...mogę Ci zalatwic uzywany w bardzo dobrym stanie..juz kilka takich montowalem i koledzy nie narzekaja...nowy chyba kosztuje 180 -200 zł..uzywany z malym przebiegeim i czysty w srodku sporo mniej...wlot powietrza nalezy skierowac tak aby auto nie gaslo przy hamowaniu...napisz mi cene ile chce twoj mechanik jak Ci zrobie taniej..jak cos to pisz

https://forum.opel24.com/topic/49584-wymiana-reduktora-problemy-z-jazda-na-gazie/#findComment-425013