Skocz do zawartości

silnik traci moc podczas długiej jazdy i świeci się kontrolka auta z kluczykiem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DOMANIKD

Witam jestem pierwszy raz na forum. Mam problem z moją astrą H 1.7 cdti Z17DTH ostatnio wymieniłem uszczelkę pod głowicą bo mi wode wyrzucało przez zbiorniczek a część szła w silnik . Teraz auto działa tylko po przejechani pół godziny z prędkością 120-140km/h zapaliła się kontrolka auta z kluczykie i auto straciło moc. Po wyłączeniu silnika i włączeniu spowrotem zaczął działać normalnie przez minute i znowu tak samo. Gdy podłączyłem go do komputera nie wykryło żadnego błędu prosze o pomoc

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość DOMANIKD

podłączył mechanik do komputera i nie wykryło żadnego błędu. dziś pojechałem nim na autostrade i znowu się zapaliła a turbo wogule nie działało.Gdy wyłonczyłem i włączyłem silnik to działał przez chwile normalnie. potem na krutkich trasach po mieście działał normalnie tylko turbo czasem trochę rzęźi

Podjedz do kogos innego bo Twoj mechanik chyba ma slaby sprzet. Skoro zapala sie kontrolka i auto wchodzi w tryb awaryjy to musi byc zapisany blad. Z Twojego opisu wynika, ze blad generuje sie z ukladu regulacji cisnienia doladowania ale potwierdz to u innego elektryka.

Teraz auto działa tylko po przejechani pół godziny z prędkością 120-140km/h zapaliła się kontrolka auta z kluczykie i auto straciło moc. Po wyłączeniu silnika i włączeniu spowrotem zaczął działać normalnie przez minute i znowu tak samo. Gdy podłączyłem go do komputera nie wykryło żadnego błędu prosze o pomoc

zmień mechanika/interfejs - jest kontrolka jest błąd...

tak to można gdybać ale powodów może być parę - od czujnika, przez turbo do przepływki i EGRa...

Może na początek niech spróbuje sczytać błędy sam ja ostatnio walczę z EGR-em i zawsze wywala mi błąd na wyświetlaczu.Kolego wchodzimy do auta wciskamy pedał gazu i hamulca jednocześnie nie puszczamy,następnie przekręcamy kluczyk w stacyjce w pozycję zapłon nie odpalamy silnika czekamy parę sekund i na wyświetlaczu kilometrów powinien pokazać się jakiś błąd w formie kodu np.ECN 245258

Kolego wchodzimy do auta wciskamy pedał gazu i hamulca jednocześnie nie puszczamy,następnie przekręcamy kluczyk w stacyjce w pozycję zapłon nie odpalamy silnika czekamy parę sekund i na wyświetlaczu kilometrów powinien pokazać się jakiś błąd w formie kodu np.ECN 245258

jakbyś nie zauważył to silnik 1.7 a tam to nie działa...

Gość DOMANIKD

Zrobiłem dziś tak ze wcisnołem pedał gazu i hamulca i przekręciłem zapłon i wyświetliło mi błąd ECN161450

Zrobiłem dziś tak ze wcisnołem pedał gazu i hamulca i przekręciłem zapłon i wyświetliło mi błąd ECN161450

jakbyś nie zauważył to silnik 1.7 a tam to nie działa...

no to wycofuję swoje słowa... jednak działa...

ECN161450 to P1614 czyli problem z komunikacją pomiędzy immo a kompem http://forum.opel24.com/topic/9732-Astra-H-17-CDTI-czem-pali-sie-zolta-kontrolka-z-kluczykiem/page__view__findpost__p__273252