Skocz do zawartości

po tygodniu stania nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Radosław Kukla

Witam

Mam problem z roczną astra 1.4 90KM po tygodniu stania na lotnisku (już po raz 2) nie chce odpalić wydaje się tak jak by rozładował się kompletnie akumulator ale raz udało mi się go odpalić po przez po naciśnięcie pedału gazu ale dwa tygodnie temu musiałem już wezwać assistance ponieważ nie zapaliły się ikony ani rozrusznik nie kręcił okazało się ze akumulator jest rozładowany (odpalili mi go poprzez doładowanie akumulatora kazali mi go nie gasić aż dojadę do domu) wymienili mi na nowy w serwisie OPLA na gwarancji ale wydaje mi się że dana usterka jest nadal nie stał jeszcze tydzień ale zawsze rano jak muszę nim jechać do pracy wydaje się tak jak był był spadek mocy a nagle po 2 lub 3 min dostaje kopa i szybciej się rozpędza. ( Wydaje mi się że coś przy wyłączonym silniku pobiera prąd tylko co to może być i jak to sprawdzić?) mieliście podobny przypadek?. Jak ktoś jest w stanie mi pomóc to proszę napisać tu lub telefonicznie 663474848 w okolicach Żor jestem wstanie nawet podjechać do kogoś na serwis.

https://forum.opel24.com/topic/52977-po-tygodniu-stania-nie-odpala/

Gość Radosław Kukla

Dzięki za podpowiedź byłem w serwisie ASO i powiedziano mi że pobiera ponoć 0,1 Ampera powiedział żeby się tym nie przejmować ale jakoś nie daje mi to spokoju mam się martwić i dochodzić co to pobiera prąd? na pewno coś bierze dioda od drzwi.

Edytowane przez Radosław Kukla

https://forum.opel24.com/topic/52977-po-tygodniu-stania-nie-odpala/#findComment-442411

• 1 miesiąc temu...

Witam

Ja mam OPLA ASTRĘ 3 1.6 105KM benzyna i LPG od 2 dni gdy samochod stoi dlugo nie moge go odpalic. wyglada jakby nie mial zaplonu iskry. Nie wiem co mu dolega komputer nie wykazuje zadnych ostrzezen. Musze troche ciagnac zeby odpalil, ale 3-4 godziny postoju i sytuacja sie powtarza. Instrukcja mowi ze przy garazowaniu drzwi samochodu powinny byc zablokowane kluczykami, ja tego nie robilem. Po jakims czasie udaje go sie odpalic, ale ta sytuacja mnie nie pokoi. Prosze o podpowiedz co to moze byc

https://forum.opel24.com/topic/52977-po-tygodniu-stania-nie-odpala/#findComment-445999