Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przemek7912

witam,

to moj pierwszy post na tym forum, wiec z góry przepraszam za ewentualne błędy.

Kilka tygodni temu w Vectrze B '99 musiałem wymienić sterownik silnika, po zakupie i prze-logowaniu pozostaje jednak ciągle zapalona kontrolka silnika. osoba zajmująca się tym, stwierdziła, że świeżo założony sterownik jest od modelu z automatyczna skrzynia biegów i mimo wgrania danych ze oryginalnego kompa błąd zwyczajnie będzie się świecił. A ponieważ jest to sterownik Delco on nie jest w stanie wgrać całkowicie oprogramowania ze starego sterownika (tudzież usunąć starego) . No i teraz moje pytanie, czy rzeczywiście nie ma szans na to by usunąć ten błąd?

z góry dzięki za odpowiedź

https://forum.opel24.com/topic/53887-sterownik-z-automatu-do-manuala-%C5%9Bwiec%C4%85cy-b%C5%82ad/

z tego co pamietam to sie jakas zworke robi zeby sterownik myslal ze jest caly czas na N

ale nie podpowiem dokladnie bo tego nie robilem osobiscie

co dokladnie za blad wywala ??

Gość przemek7912

z tego co pamietam to sie jakas zworke robi zeby sterownik myslal ze jest caly czas na N

ale nie podpowiem dokladnie bo tego nie robilem osobiscie

co dokladnie za blad wywala ??

Nie znam numeru błędu niestety. Człowiek, który się tym zajmował mówił jedynie, że na diagnostyce widać na którym biegu jest autko. Więcej detali mi nie podał.

trzeba odnalezc piny odpowiedzialne na wskazanie skrzyni

i zrobic zworke

tyle wiem

jak to zrobic niestety juz nie

albo bedziesz kombinowal dalej albo poszukasz odpowiedniego sterownika

Gość przemek7912

trzeba odnalezc piny odpowiedzialne na wskazanie skrzyni

i zrobic zworke

tyle wiem

jak to zrobic niestety juz nie

albo bedziesz kombinowal dalej albo poszukasz odpowiedniego sterownika

dzieki za pomoc, poki co obie opcje biore pod uwage.

pzdr.

Poczytaj ten temat, może naprowadzi Cię na właściwe rozwiązanie:

http://forum.omegaklub.eu/showthread.php?t=14746&page=2