Gość me alone Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Witam serdecznie! Po przejrzeniu setek postów i nie znalezieniu odpowiedzi, stwierdziłem, że spróbuję opisać swój problem, a być może wiedza forumowiczów pomoże mi go rozwiązać. Otóż, astra jest po wymianie rozrządu, filtrów, świec, EGR i regulacji przepustnicy. Działa pięknie, odpala, ma moc, śmiga jak złoto. Problemem jest że w momencie puszczania i naciskania gazu odnoszę wrażenie braku płynności. Wydaje mi się, że po puszczeniu gazu auto za szybko schodzi z obrotów, że powinno delikatniej. Efektem tego jest dyskomfort podczas jazdy np. w momencie utrzymywania stałej prędkości auta, czyli kiedy lawirujemy pomiędzy dodawaniem a popuszczaniem gazu. Czy macie jakieś propozycje?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55389-brak-p%C5%82ynno%C5%9Bci-obrot%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mati8867 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Co prawda nie odpowiem na pytanie - ale podepnę się pod temat bo mam podobnie - pacjent to Opel Astra II, silnik 1,8 16V 125 KM (Z18XE) Podczas jazdy ze stałą prędkością czasami potrafi zrobić lekkiego kangurka, natomiast podczas dodawania gazu jak i jego odpuszczania czuć szarpnięcie po tym auto przyspiesza i zwalnia płynnie. Przepustnica czyściutka, wymieniony czujnik położenia wału korbowego i wałka rozrządu, wymieniona cewka oraz komplet świec, wymieniony olej i komplet filtrów i nie bardzo wiem co może powodować problem. Auto odpala od pierwszego i oprócz powyższych objawów nic więcej się nie dzieje - nie zgłasza żadnych błędów na kompie.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55389-brak-p%C5%82ynno%C5%9Bci-obrot%C3%B3w/#findComment-453896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi