Gość Anonymous Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 mam przy przelaczniku od gazu wyswietlacz pokazujacy ile mam jeszcze gazu. Jest tam kilka diodek potem im mniej gazu tym mniej sie ich pali a na koncu ma migac jak juz sie konczy. Autko odpalam na benzynie a po dodaniu gazu przelacza sie na lpg i swieca sie diodki. Problem w tym ze nie pokazuja dobrze jak auto chodzi na LPG i musze patrzec na licznik kilometrow aby wiedziec ile jeszcze moge zrobic km. Wskaznik pokazuje dobrze tylko przed przejsciem z benzyny na lpg przy odpalaniu. Tylko wtedy jak jestem jeszcze na benzynie a potem juz zle. Co moze byc tego przyczyna ze jak jestem juz na LPG to wskaznik zle pokazuje???   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Co prawda nie mam takiego wskaznika, ale slyszalem, ze one pokazuja tylko orientacyjnie ile jest gazu. Po prostu najlepiej wiedziec ile km mozna przejechac na zbiorniku i wczesniej zatankowac   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 no i wlasnie lipa bo jak sie zapomni albo skasuje licznik to katastrofa bo ja mam butle w kole zapasowym i nie ma wskaznika. Niema to jak taka ze wskaznikiem zawsze mozna zobaczyc. Ale jezeli chodzi o te wskazniki diodowe to znajomi maja to samo i im cieka to i nawet jest dokladne............   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Po prostu najlepiej wiedziec ile km mozna przejechac na zbiorniku i wczesniej zatankowac a jak sie lubi depnac na swiatlach to troche mniej kilomentrow wychodzi na bak niz zawsze   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 no to racja ale corsa z silnikiem 1.2 to niema czym deptac zabardzo normalnie jezdze i tyle mi chlaaaa   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ja wiem że po przejechaniu okolo 430 km musze tankować autko. Umie jest tylko leda która sie swieci a gdy jest rezerwa zaczyna mrygać , a te wskazniki diodowe są tylko orientacyjne .   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 -pawlo111, zbiornik w kole też ma wskaźnik, tylko trzeba odkręcić z niego dekielek-co jest trochę kłopotliwe.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 hehehe a to spoko bo nawet nie wpadlem na to zaraz ide zobaczyc ile mam hehe [ Dodano: Wto Cze 13, 2006 15:01 ] no odkrecilem i cos jest jakis wskaznik i jest namalowana żółta strzałka taka zakrecana zaczyna sie wezsza i sie rozszerza:P skaznik mam na tym waskim czyli juz chyba zero..... szkoda bo niema zadnych cyferek ani kresek tylko taka strzalka......   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 To jest tylko orientacyjny wskaźnik, a co naprawdę pokazuje, tego najstarsi górale nie wiedzą!   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Też mam taki wskaźnik w swojej tigi, tak samo ma mój ojciec w astrze i żaden z nich nie działa. Wciąż wskazują minimalny poziom gazu. Słyszalem, że to jest typowa niesprawność. Nawet nie próbowałem tego korygować, bo i tak wskazania tego licznika byłyby orinetacyjne, a ja zawsze polegam na liczniku przejechanych km i na tej podstawie orientuję się ile jeszcze mogę przejechać. Poza tym staram się nigdy nie doprowadzić do sytuacji, w której w czasie jazdy zabrakłoby mi gazu. Raz czy dwa razy mi się to zdarzyło. Silnik nie przełączył się na zasilanie benzyną, tylko zaczął się dławić i zgasł. Gdyby coś takiego zdarzyło się w czasie wyprzedzania mógłbym źle skonczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi