Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ojciec1993

Witam wszystkich zainteresowanych moim postem chciał bym was prosić o pomoc problem z jakim do was pisze jest następujący od jakiegoś czasu mam problem z moim opelkiem Vectra 1.8 16v benzyna + LPG podacz jazdy zaświeca mi sie podajże immobilizer < taki silicznek żółty z piorunem w środku > gdy sie on zaświeca jest szarpniecie samochodem a następnie obroty momentalnie spadają do 0 a następnie wyskakują do 3 - 3.5 tys. < czasem utrzymują sie one doś długi czas> gdy świeci sie ta kontrolka autem szarpie podczas jazdy i czasem gaśnie przy postoju na skrzyżowaniu bądz na światłach a wtedy to sie zaczyna dramat chcąc odpalić na nowo samochód musze kręcić 10 razy aby ono na nowo odpaliło :-( byłem już sprawdzić błedy wyskoczyły bład P0335 < Nieprawidłowy sygnał z czujnika obrotów wału korbowego „A" > a także błąd ECU. byłem juz u kilku mechaników ale pomocy nie uzyskałem wgl... :-(

Edytowane przez Ojciec1993

https://forum.opel24.com/topic/60246-opel-vectra-b-18-16v-za%C5%9Bwieca-sie-imo-i-b%C5%82%C4%85d-p0335/

bład P0335

Czujnik ten często pada ale nie wymieniaj na hop.

Może też być uszkodzony czujnik wałka rozrządu- oba te czujniki często padają pokazując błędy a to jednego a to drugiego.

W czujniku wałka rozpada sie izolacja od wysokiej temperatury.

błąd ECU

Kolejny element który siada w tych silnikach dość często.

Objawy są różne- często pokazywane sa błędy czujników które tak na prawdę są sprawne.

Tu potrzeba mądrego fachowca, który nie zacznie wymieniać wszystkich czujników bo tak na prawde nic to może nie dać.

Jeszcze raz radze nic nie wymieniać bo tak pokazuje komputer.

Poszukaj dobrego fachury, który przetrzepie instalacje i dojdzie do przyczyny.

Inaczej wydasz spora kase na oryginalne czujniki a nic nie naprawisz.