Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od pewnego czasu dzieje sie następująca rzecz:

Przy przekroczeniu 3500 obrotów zapala się kontrola trakcji i check (P0335 - obwód czujnika położenia wału korbowego "A" wadliwe działanie ). Kontrola trakcji gaśnie przy ponownym odpaleniu a check już nie. Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego, ale nic się nie zmieniło. Co może być przyczyną?

https://forum.opel24.com/topic/67507-kontrola-trakcji-i-czujnik-po%C5%82o%C5%BCenia-wa%C5%82u-korbowego/

Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego, ale nic się nie zmieniło

Witam. Z czujnikami to jest tak , że jest dużo zamienników( podróbek) , ale mało który się sprawdza , więc dopisz co to było . Nie wiem jak u ciebie ulegają usunięciu błędy - może występuje jako nie aktywny.

Ten czujnik to FAE79182

Oryginał czy zamiennik ? Z tym bywają problemy - do póki nie miałem z nim problemu , było mi obojętne co jest.

czujników położenia wału nigdy nie kupuję się zamienników bo jeden zamiennik pasuję do 3 typów silnika i ma np: większy elektromagnes jeśli silnik to wykryje to problem większość silników potrzebuje czujnika o określonej normie, tylko oryginał, zero zamienników.

• 3 miesiące temu...

Koledzy mam ten sam problem mianowicie z czujnikiem wału korbowego mam błąd 0335 kupiłem jakiś czujnik za 70 zł z opel-shop i po wymianie bez zmian . Czy to jest wina zamiennika czy może powinienem jechać gdzieś aby skasowali mi ten błąd ?

Proszę o pomoc ? Dodam że auto generalnie z trudem ale odpala , po jakimśczasie kręcenia czujnik gaśnie i autko ledwo ale odpala następnie jak tylko zapali kontrolka znowu się świeci. Jeździćsię da lecz chodzi jakoś dziwnie .

Będe wdzięczny za każdą sugestie

faktycznie promocja w dodatku nie udana hehe alekupiłem czujnik włoski z gwarancją jakości oryginału za 210 zł i jest ok