Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu i montażu świateł dziennych NSSC 510HP

Chce je zamontować, demontując przednie światła przeciwmgielne.

Czy ktoś to może robił i może podzielić sie opinią czy warto je tam montować ?

Świateł przeciwmgielnych w ogóle nie używam wiec swobodnie tam bym zamontował.

Światełka LED mają średnicę 70mm więc chyba taka samą co lampy przeciwmgielne

https://forum.opel24.com/topic/68717-corsa-d-%C5%9Bwiat%C5%82a-dzienne-w-miejsce-przeciwmgielnych/

• 3 miesiące temu...

Witam, czy ma ktoś założone swiatła do jazdy dziennej takie jak w aukcji allegro:4870830885 ??(niestety nie mogę skopiować linka)
Chodzi mi o jakość wykonania, świecenia i czy nie sieją jakichkolwiek zakłóceń??

• 2 lata później...
Gość halomistrz

Ja mam takie pytanie-w moim autku (corsa d) po uruchomieniu silnika zapalają się automatycznie postojówki (tylko z przodu) świecą moim zdaniem dość silnie czy mogą one być używane jako dzienne? Ten model tak ma ,czy ktoś zrobił jakąś przeróbkę?

W jakiej pozycji masz przełącznik świateł?
U mnie w pozycji "mijania" automatycznie włączają się mijania.
W twoim przypadku chyba ktoś coś grzebal. A jeśli lampa nie ma homologacji DRL to jest to lekki przekręt.

Gość halomistrz

silnik odpalony- przełącznik na "0" świecą przednie postojowe i moim zdaniem raczej wystarczająco jasno,ale co na to pan policjant ? będę za 2 tygodnie na przeglądzie to zapytam diagnostę co o tym myśli

Edytowane przez halomistrz

Jeśli na kloszu nie ma wybitej homologacji DRL to ci policjant zabierze DR..

Poza tym twoje zdanie się tu mało liczy - minimum dla DRL jest 400 kandeli..

Jeśli masz auto poliftowe przy "wyłączonych" światłach masz automatycznie włączone światła do jazdy dziennej.
Corsa D z 2011 roku i całkiem fajny bajer.

Światła do jazdy dziennej znajdują się w miejscu (chyba tam były) kierunkowskazów przedlifta - na górze reflektora.

A jeśli przedliftowa Corsa - to się nie wypowiem.