Skocz do zawartości

Detailing - Efekt przed i po na przykładzie mojej Kijanki

Rekomendowane odpowiedzi

Długo mnie korciło by sprawdzić efekt działania kontaminacji, dekontaminacji czy glinkowania na własnym przykładzie. Jako właściciel 10 letniego pojazdu typu SUV, który przez wielkiego węża w kieszeni do perfekcji opanował mycie za 4 zyle na myjni ręcznej - schowałem węża do terrarium i skusiłem się.

Autko odbyło w spa 10 godzinną wizytę, korzystając z takich zabiegów jak:

- mycie auta aktywną pianą o naturalnym pH,

- mycie zasadnicze: metodą na 2 wiadra wysokiej jakości szamponem, przy użyciu rękawic z wełny merynosów,
- mycie szyb,
- dekontaminacja nadwozia,
- deironizacja felg,
- mycie wnęk drzwiowych i bagażnika,
- podstawowe mycie nadkoli,
- suszenie auta miękkimi ręcznikami, które nie rysują lakieru.
- aplikacja wosku Meguiar's

- polerowanie reflektorów przednich (nadszarpnięte zębem czasu, powoli matowiały)

Wnętrze:
- odkurzanie wnętrza
- mycie szyb od środka
- podstawowe czyszczenie i zabezpieczenie plastików we wnętrzu.

Szczerze mówiąc sam nie wiedziałem czego się po tych zabiegać spodziewać, co mogę oczekiwać ale efekt, który zastałem odbierając samochód był zbliżony do głównych 4 kołowych aktorów z programu "Samochód marzeń" na TVN Turbo.

Cóż starczy tego pisania, poniżej fotorelacja:

1.png

4.png

2.png

3.png

5.png

1wa.png

1w.png

2w.png

4wa.png

8w.png

czyszczenie5.png

czyszczenie4.png

czyszczenie2.png

czyszczenie3.png

czyszczenie1.png

gotowy1a.png

gotowy1.png

gotowy2.png

gotowy5.png

gotowy6.png

gotowy8.png

gotowy3.png

gotowy_srodek1.png

gotowy_srodek2.png

gotowyw1.png

gotowyw2.png

https://forum.opel24.com/topic/71600-detailing-efekt-przed-i-po-na-przyk%C5%82adzie-mojej-kijanki/

Na zdjęciach widać kolosalną różnicę. Nie wyobrażam sobie stanu faktycznego, bo ze zdjęć można powiedzieć WOOOOOW a faktycznie widząc to pewnie jakiś kosmos jest.

Gratulacje - robi ogromne wrażenie! :)

Warto podkreślić, że efekt jest utrzymany nawet po zabrudzeniu i przepłukaniu auta na myjni ręcznej (tej bilonem płatnej). Fajna sprawa, móc znów zobaczyć tą wyciągniętą głębię koloru z auta, które już powoli się starzało i ten kolor już nie był zły, ale teraz widać różnicę.

• 10 miesięcy temu...