Skocz do zawartości

2.0 dti brak mocy, check engine.. Problem w tym że jestem w de

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pare dni temu przeprowadziłem się do niemiec. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie mój samochód. Posiadam opla astre 2 2000 rok, silnik 2.0 dti 101 koni. Podczas jazdy silnik nie chodzi tak jakby z pełną mocą, a gdy się wejdzie na obroty to wyskakuje żółta kontrolka check engine i auto wtedy całkowicie traci moc i nie można jechać więcej niż 100 km/h. Po zgaszeniu auta i odpaleniu na nowo kontrolka znika, ale auto dalej nie ma pełnej mocy i gdy znowu się wejdzie na obroty to "check engine". Nie sądzę by to było turbo, bo auto nie kopci.. Piszę, bo problem w tym, że jestem zagranicą i nie wiem co teraz robić. Gdyby to była mała usterka to oddałbym tu do mechanika, ale jeśli coś większego to laweta i do pl mechanika? Powiedzcie jakie mogą być przyczyny i co zrobilibyście w mojej sytuacji ? Nie sądzę gdyby było to coś poważniejszego np. pompa to że mi tutaj to naprawią..

Dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam ;)

https://forum.opel24.com/topic/71675-20-dti-brak-mocy-check-engine-problem-w-tym-%C5%BCe-jestem-w-de/

Odczytaj błędy, uzupełnij profil i poczytaj o możliwych problemach.

Jest ich sporo ale szukajka w górnym prawym rogu ona nie gryzie...

No właśnie z odczytaniem błędów będzie kłopot siedząc w Niemczech..

Rozumiem jeśli jednak zdecyduję się zczytać błędy tutaj wiele się wyjaśni tak ? :(

Ile już przeczytałeś? Problemów może być wiele...

A samemu nie idzie u ciebie sczytać błędów (metoda gaz hamulec albo na zworkę)?

Gdzie siedzisz w de?

No a jak myślisz.Kontrolka się świeci to jest oznaka usterki.Przy tak rozwiniętej elektronice inne diagnozowanie auta to masz to samo co zadzwonił byś do wróżki.No chyba że masz magazyn z częściami i będziesz podmieniał i sprawdzał czy się zaświeci.

Siedze na bajerach, w małej miejscowości niedaleko Passau.

Byłem na kompie, podaje screena z błędami:

http://zapodaj.net/5639da3ec3750.jpg.html

[0195] P0195

[1125] P1125

Kurcze, aż dwa.. Na co stawiacie ?

Edytowane przez rtv2500

wpisz kody bledow w wyszukiwarke i poczytaj

a nie pytasz na co stawiamy

na forum jest lista z bledami i objasnieniami

i na 99% sa tematy o tych bledach

wiec do roboty

a to zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności