Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie - jeżeli chodzi o moje pytanie o okrągłą wtyczkę: na końcu wiązki jest okrągła wtyczka ( nie mylić z gniazdem, w które wpinamy wtyczkę przyczepy - ono jest na drugim końcu wiązki!), którą się gdzieś wpina (np: w lampę, inne gniazdo) w celu zasilenia gniazda do podpięcia przyczepy. W pytaniu chodziło mi o miejsce wpięcia tej wtyczki.
tez się zdziwiłem .. ale numer 23 to gniazdo gdzie wpinamy wtyczkę przyczepy .. wiec się zdziwiłem ..

a co do tej wtyczki .. a czy kupiłeś oryginalny hak do twojego auta?? byc moze kupiłeś orisa ale do jakiegos innego modelu .. oczywiście są to spekulacje moje bo nie widziałem tego

https://forum.opel24.com/topic/72635-astra-iii-problem-z-elektryka-do-gniazda-przyczepki/page/3/#findComment-605966

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Kupiłem hak zdemontowany z astry h kombi czyli takiej jak posiadam. Tylko, ze tamta była bodajże z 2005 a ja mam z 2009. podejrzewam, ze tamta astra (już jest rozebrana i nie da się ustalić) była bez RECA, stąd ta mała okrągła wtyczka wpinana pewnie w lampę (numer, który podałem wcześniej jest na naklejce umieszczonej na kablach, więc jest to prawdopodobnie numer całej wiązki od gniazda przez kable do małej okrągłej wtyczki)? Podejrzewam, że u mnie z RECEM się nie nada, dlatego kupiłem wiązkę z modułem, ale chciałem się upewnić na forum.

Może mi ktoś sprawdzić ile jest u Was tych brązowych kabli z oczkiem (chyba masowych) i gdzie idzie ten żółty o którym wcześniej pisałem? Jeśli nie to będę musiał rozbierać gniazdo i trochę pogłówkować. :wacko: Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/72635-astra-iii-problem-z-elektryka-do-gniazda-przyczepki/page/3/#findComment-605980

Ja bym po prostu wziął miernik i sprawdził gdzie leci żółty (jeden koniec miernika do kabelka drugi do gniazda przyczepy i po sprawie).

Możliwa że to dodatkowy plus do przyczepy osobowej.

A brązowy to nie problem, sprawdzić można tak samo (nigdy za mało masy).

https://forum.opel24.com/topic/72635-astra-iii-problem-z-elektryka-do-gniazda-przyczepki/page/3/#findComment-605993

Ja bym po prostu wziął miernik i sprawdził gdzie leci żółty (jeden koniec miernika do kabelka drugi do gniazda przyczepy i po sprawie).

Możliwa że to dodatkowy plus do przyczepy osobowej.

A brązowy to nie problem, sprawdzić można tak samo (nigdy za mało masy).

I tak właśnie zrobiłem. Rozebrałem gniazdo i faktycznie mam aż 3 masy pod pinami 3,11,13 a żółty kabel to zasilanie sterowane wyłącznikiem zapłonu (pin 10). Trzeba będzie go podpiąć gdzieś po zapłonie. Dziwne, że nie jest podpięty do modułu.

Na dole zamieściłem schemat, trochę mi duży wyszedl :szok: . Pozdrowienia.

(schemat oczywiście znaleziony w sieci, nie mojej produkcji acha i w moim gnieździe 12 jest pusta)

auto%20-%20gniazdko%2013-pin.jpgklkl

Edytowane przez piciaxxx

https://forum.opel24.com/topic/72635-astra-iii-problem-z-elektryka-do-gniazda-przyczepki/page/3/#findComment-606079