Skocz do zawartości

Całkowite wyłączenie świateł przy odpalonym silniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czekałem wczoraj na pasażera w aucie, miałem trochę czasu więc myślę sobie posiedzę w aucie, jest cieplej i nie pada na głowę. Ale co będę świecił ludziom w okna z reflektorów. No to zabieram się za wyłączanie świateł a tu ZONK - "gdzie jest qurFa ten jeb..... wyłącznik?". Jest tylko auto, mijania, do jazdy dziennej i jakiś znaczek na dole pokrętła, do którego gałki nijak nie da się przekręcić. Ale nigdzie nie ma całkowitego wyłączenia oświetlenia, jakaś patologia.

Ktoś mnie oświeci?

https://forum.opel24.com/topic/74781-ca%C5%82kowite-wy%C5%82%C4%85czenie-%C5%9Bwiate%C5%82-przy-odpalonym-silniku/

Może trzeba wcisnąć i przekręcić?

Nic tam się nie wciska. Sprawdziłem w instrukcji i ja mam wersje z automatyką oświetlenia. W wersji bez automatyki jest w pokrętle dodatkowa ikonka wyłączenia całkowitego oświetlenia. Ale to jest chore, dlaczego niby w aucie nie da się wyłączyć świateł przy odpalonym silniku?! I nadal nie wiem co to jest ta dolna ikonka słoneczka pod pokrętłem.

Teraz sprawdzałem w AH no i kolega ma to samo.W ASO mu włączyli trybik i bez zgaszenia auta świała nie gasną

Dla mnie skandal, dodatkowo, że nie poparty żadnym logicznym wytłumaczeniem. Dzisiaj dzwonie do tego ASO i polecą chyba wyzwiska.

A co w tym przypadku jest winne ASO. Napisz petycję do projektanta tego rozwiązania

A jaki rocznik jest Twojej merivy: Jeśli 2012 i młodszy to zgodnie z prawem UE światła do jazdy dziennej są obowiązkowym wyposażeniem. Trzeba się w ASO dokładnie dopytać, ale podejrzewam, że nie ma opcji wyłączenia tego.

No bo tak zaprojektował producent .ASO nie robi nic wbrew temu.Jak chcesz to zlikwiduj to i tyle.