Skocz do zawartości

Różnica pomiędzy ori przetwornica i zarnikami a hidami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem juz lampy xenonie do mojej astry h i teraz mam dylemat. Używane ori przetwornice to koszt około 250zl sztuka i do tego zarnikami w cholerę drogie. Na allegro znalazłem zestaw hidow pod d2s za 360zl juz z zarnikami.. jak to się ma do jakości święcenia? Pomijając zarnikami to czy ori przetwornice różnią się czymś od ori?

https://forum.opel24.com/topic/74977-r%C3%B3%C5%BCnica-pomi%C4%99dzy-ori-przetwornica-i-zarnikami-a-hidami/

Gość popencjusz

przerabiałem u siebie temat zamienników. Naprawdę nie warto w to wchodzić. Po pierwsze słabiej świecą i to wyraźniej. Po drugie, ich żywotność (mi świeciły ok 4-6 miesięcy) jest dużo niższa. Kupiłem dwa komplety zamienników (podobno dobrych). Dodatkowo rozświecają się dużo dłużej.Po czym kupiłem oryginalne i jest spokój. Do Ciebie należy wybór. Reasumując. Różnica w cenie jest kolosalna ale za tym idzie również jakość. Nie kupuj takich żarników przez internet bo łatwo o podróbki. Idź do motoryzacyjnego, zapłacisz ze 20 zł więcej a nie będziesz miał później problemów i kosztów w razie reklamacji.

przemyslalem i przekalkulowalem sprawę i jednak skłonie sie ku ori...

kupie uzywki przetwornice i ori nowe zarniki... tylko co jeszcze potrzebuje do zamontowania calego zestawu ?

co to jest starter ? czujnik samopoziomowania?

kupilem dwie lampy ale sa bez osprzetu wiec co jeszcze zamowic ?

nie ma w zadnym paragrafie z emusi byc poziomowanie. Nie wiem kto to wymyslil i sieje te bzdury po necie. Wczesniej auta wychodzimy z xenonami i nie mialy poziomowania i bylo dobrze. Nie bylo spryskow i tez bylo dobrze. volvo np mial zamiast spryskow wycieraczki na lampach wiec nei jest powiedziane ze to musza byc spryskowacze. Nie ma artkułu ktoy mowi o takim wymogu wiec prosze nie pisac głupot.

okej pany... skoro mam juz lampy... przetwornice + zarniki + startery zamowione...

to teoretycznie powinno juz wszystko dzialac...

ale jesli bym jednak chcial miec te poziomowanie to oprocz czujnika jest cos jeszcze potrzebne?

Wczesniej auta wychodzimy z xenonami i nie mialy poziomowania i bylo dobrze

teraz wychodza z samopoziomowaniem i spryskiwaczami

i z takim zestawem otrzymaly homologacje

bez nich sa niekompletne wiec nie maja dopuszczenia do ruchu

wiec zadne bzdety kolego Wesol

piszemy tutaj o oplach ktore maja te dodatki

a nie o starych E klasach z poczatku lat 90

ten temat te zamykam

wystarczy juz to co napisano

wystarczy poszperac

tutaj chyba wszystko napisano

http://forum.vw-passat.pl/threads/15742-Przer%C3%B3bka-na-ksenon-a-prawo-kompendium-wiedzy-i-rozs%C4%85dku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności