Skocz do zawartości

Drgania silnika i zapalająca się kontrolka Signum 1,9 cdti 150km

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mój problem polega na tym że niedawno miałem wymieniany wysprzęglik i chłodnice intercoolera. Przed wymianą wszystko dobrze działało, silnik płynnie zapalał i gasił się bez żadnych dużych drgań, teraz szarpie nim ale nie zawsze i raz jest to przy odpaleniu a raz przy gaszeniu jednostki. Czasami zapala się kontrolka (samochodu z kluczem) ale zaraz gaśnie. Mam wrażenie że coś ze sprzęgłem nie tak, chodź mechanik mówił że jest jak ta lala, bo jakoś dziwnie wchodzą biegi jak by z stuknięciem (lekkie szarpnięcie), wcześniej tego nie miałem.

Ktoś coś wie może co się dzieje?!?

Dzięki za jaką kolwiek informację

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/76090-drgania-silnika-i-zapalaj%C4%85ca-si%C4%99-kontrolka-signum-19-cdti-150km/

To znaczy o co się pytasz?

With mobilephone sent.

masz 50 postow na forum i nie wiesz co robic z kontrolka ??

to uzyj wyszukiwarki

a co do stukania przy zmianie biegow

wal do mecha ktory zmienial wysprzeglik

bo cos spartolil

Tak wiem co oznacza kontrolka, tyle że nie pali się non stop tylko na sekunde i już nie zaświeca się, za kilkanaście kilometrów znowu się zaświecie( 1-2 s max ) i gaśnie

I uważasz że nie masz błędu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności