Gość moniia1985 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Proszę o pomoc. Mam corsę 1,7 dti 2001 rok. Do tej pory auto chodziło sprawnie aż któregoś razu zgasło i nie reagował rozrusznik na kluczyk. Warsztat najpierw wymienił zgniłe kable i wszystko chodziło. Później znów zgasł i ta sama sytuacja. Teraz został wymieniony rozrusznik więc Panowie na nowo podłączali się z wtryskami. Jestem parę dni po odbiorze auta wydane 1600zl, auto super chodziło parę dni a teraz w trakcie startu zgasło, przejechała parę metrów. Odczekałam, zobaczyłam czy nie ma wycieków i znów próbowałam uruchomić, jednak parę sekund silnik chodzi i gaśnie. Co może być przyczyną? Auto do tej pory nie miało problemów ze świecami i odpalaniem. Teraz po tych dwóch naprawach znów mnie auto załamuje. Nie wiem od jakiej temperatury w powietrzu powinny świecić świece tzn dioda, ale przed naprawą włączała się i gasła, a od naprawy nie świeci w ogóle. Co może być przyczyną? Pomocy. Bo nie wiem czy w ogóle opłaca się znów naprawiać czy sprzedać na części lub kasacja.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/84172-17-dti-silnik-ga%C5%9Bnie-po-ruszeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 moniia poczytaj trochę posty i tematy na forum. Moja rada o poszukać mechanika który ogarnia diesle Opla i po odebraniu rachunku od niego jechać do partacza który nie umie go naprawić aby zwrócił kasę. A ten ogarnięty będzie umiał podłączyć do komputera i sprawdzić co mu się dzieje. Bo wyobraź sobie gdy ktoś na odległość tobie mówi że zupa którą wczoraj ugotowałaś skisła. I co jej wtedy doradzisz.? To samo jest tutaj. Nawet nie piszesz z jakiego regionu jesteś. Więc jak można jakąkolwiek radę ci dać do kogo masz pojechać.? Tak myślę że nie masz 2 lata i już nie masz kręconych włosków (chyba że na wałkach) Pomyśl logicznie zanim coś napiszesz w takim stylu   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/84172-17-dti-silnik-ga%C5%9Bnie-po-ruszeniu/#findComment-693972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk10 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Po pierwsze dotyczy wymiany rozrusznika czy sprawdzono kostkę >>>automat rozrusznika .Po drugie przy pozycji kluczyka w stacyjce na I w dieslu włączają się świece żarowe.N imi steruje wyłącznik czasowy włącza i wyłącza kontrolkę.Jeśli się ona nie zapala to poknocili sprawę .Racje ma kolega Adam 1954 podpięcie pod kompa i to w porządnym warsztacie.W tych rocznikach istnieje taka rzecz jak immobilizer W benzynie gdy coś nie gra silnik pochodzi chwile i zgaśnie .Pompa wtryskowa każda posiada zawór odcinający gdy odcięte zostaje zasilanie silnik gasnie.Czyli komputer jeszcze raz komputer .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/84172-17-dti-silnik-ga%C5%9Bnie-po-ruszeniu/#findComment-693977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi