Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Super.... Moje 2 dni na tym forum i fajne przywitanie.

Jestem zielony z mechaniki, nie ja to będę robił pytam bo chce być świadomy i czy mechanik dobrze planuje diagnozę. Ale widzę, że dopytać nie wolno bo gówno burza jak na FB.

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru 

21 minut temu, Szczepson napisał:

jak na FB

Najwidoczniej problem nie leży w forum, skoro gdzie indziej jesteś postrzegany tak samo.

Skoro jesteś zielony, to przyjmij poradę. Skoro dajesz auto do mechanika, to nie pytaj, bo on i tak zrobi jak uważa. Bo on da gwarancję na naprawę. Bo on będzie rozbierał i widział na bieżąco co jest nie tak. Bo on najprawdopodobniej dojdzie do istoty problemu. To, że najczęściej zatykają się dysze nie oznacza, że to na pewno będzie to.

Zdalnie, to możesz do wróżbity Macieja pisać co by w szklaną kulę popatrzał. Mechanika to nie wróżenie.

Czego nie rozumiesz?

Że ktoś się produkuje tylko po to, żebyś po swojemu robił? I jeszcze masz o to pretensje?

Jak dla mnie mocno infantylne, ale jak kto lubi.

Napiszę ci co ja bym zrobił (a że wywoła to gównoburzę - tym chętniej napiszę :) )

Kup:

-  dwa wkłady filtra oleju silnika

- bańkę najtańszego oleju silnikowego 5/40. Najtańszy i może być 4ka

- 2L nafty uniwersalnej

- bańkę 5L oleju silnikowego na jakim normalnie jeździsz.

Spuść to co masz w silniku, załóż nowy wkład a w silnik wlej 3L tego najtańszego oleju + 2L nafty. I zrób z 10km NORMALNEJ JAZDY. 1800-2200 obr/min, żadnego butowania. 10km wystarczy i spowrotem na podnośnik spuścić to wszystko. Odczekać z pół godziny niech to wszystko sobie spłynie, zleci, wykapie się. Nafta ma bardzo dobre właściwości myjąco-płuczące. Zdziwisz się jaka gnojówa zleci z silnika - mimo iż wlałeś przed chwilą krystalicznie czysty olej a zrobiłeś ledwo 10km. Zleci taka torfa że z podziwu nie wyjdziesz.

Załóż nowy wkład filtra, zalej właściwym olejem i po zabiegu. Za jakiś czas sprawdź kompem czy problem z błędem dalej się pojawia. Niczym nie ryzykujesz skoro silnik i tak ma iść do grubej rozbiórki - możesz tylko zyskać.