Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to coś ze świecami albo cewka zapłonowa. Rano jak mi dał się przejechać a silnik był nie rozgrzany było wszystko dobrze silnik pracował równo. Jak  silnik złapał temperaturę zaczęło się nierówna praca silnika. Ale ja nie jestem mechanikiem tylko drogowcom z czarnej masy nie wróżę😁😁😁😁😁😁 Ja mam tylko elm 237 bt. W moim oplu Meriva a 2004 błędy czyta wszystkie nawet te zamrożone. Podłączałem też passata B7 1.6tdi i odczytał błąd świecy zapłonowej na 4 cylindrze. Mam opcoma ale kabel się zapodział. 

Edytowane przez Przemo1983

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

kabel do opcoma to ten drukarkowy? Kupić na alledrogo byle nie za długi.

Mam kabel tylko żona gdzieś go wsadziła. Kupiłem sobie w zeszłym roku bo miałem problem ze sterownikiem silnika w moim oplu. Nie działał mi wentylator na chłodnicy i klima nie chodziła. Ta kostka za 50pln pokazuje tylko błędy silnika i nic więcej. 

Na jakim programie ? Bo ja czytam i z nadwozia błędy i inne. Fakt że nie zrobisz żadnej adaptacji ale do czytania błędów już dawno kompa nie wyciągam. Chyba że chce coś głębiej zobaczyć 

Mam coś takiego i działa dobrze z programem Piston

a62eed31-43a6-4dbd-b73b-394922e7ced0 (1).jpg

Podłączam ta kostkę i błędy tylko z silnika mam. Jak chce coś więcej wiedzieć to opcom ale kabel muszę znaleźć.

Kolega musi postawić na warsztat swoją Merivę B i niech patrzą co się dzieje. Bo to jest dziwne że zapalają się kontrolki i traci moc. Jak ja zgasisz i odpalisz to wszystko gaśnie błędów nie ma. 

Przyczyn może być wiele , choć by kostka z czujnika ABS , auto wchodzi w tryb awaryjny i lipa , ale komunikat jest , awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem 

Ja się nie dziwię, kostka za 12zł i chce auto naprawiać :)

Bo Meriva B to zło. Może fajnie wygląda ale tu sporo tematów na problemów z tym autem.

Meriva A mniej problematyczna jeśli się wie skąd pochodzi i jak ją traktowano.

Ten kolega to ma tą Merivę B skąd? Kupił i zaczęły się problemy ?

Hej ja tego auta nie ruszam to nie moje tylko kolegi. Doradzam warsztat i tam niech sprawdzają co się dzieje. Dzięki za podpowiedzi przekaże koledze. 

Witam. Kolega był na warsztacie cewka zapłonowa do wymiany wypalony na 4 cylindrze. Błędów silnika nawet warsztat nie odczytał.