Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -
1.6 75 KM 8v C16 NZ

Pali bez problemu na gazie na benzynie nie odpala....



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#11 OFFLINE   callbert

callbert
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05 styczeń 2011 - 19:34

Witam. W moim 1,6i był on czarny i umieszczony na blaszce po środku pod maską od strony spryskiwaczy cały był zalany odczytałem z niego tylko 5 i 1, u Ciebie może byc inny i w innym miejscy ,ale szukaj przekaznika z 5 wtykami, wyjąłem go lecz nie mogłem dostac zamiennika bo nie znałem pełnego symbolu ale poradziłęm sobie spinką metalową, chcąc odpalac na benzynie zwierałem dwa przewody brązowy i nie pamiętam, popróbuj tak jak ja , nie spaliłem przy tym niczego, byc może zawiesił się na gazie. A czy ręcznie przerzucasz z gazu na benz i odwrotnie?
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#12 OFFLINE   nx136

nx136
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03 sierpień 2012 - 21:07

Witam panowie mam kadeta 1,6 benzyna i podobny problem nie pali, paliwo dochodzi do wtryskiwacza ale nie leci paliwo z wtryskiwacza, dzisiaj wykręciłem go coś tam przetarłem włożyłem i zapalił na popych (bo akumulator wychewtałem), przejechałem 6 km szedł ładnie, ale po 2 godzinach jak chciałem zapalić to dalej paliwo nie leciało w trysku, czy może mi ktoś powiedzieć, jak się czyści wtryskiwaćz by go nie uszkodzić, a dodam że wcześniej miał wysokie obroty po wyjęciu zaczą chodzić normalnie czyli schodził z obrotów tak jak powinno być. a mam jeszcze jedno pytanie ile kosztuje wtryskiwacz bo z tego co szukałem to 400-700zł czy to możliwe??
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#13 Gość_ufo22222_*

Gość_ufo22222_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2013 - 02:38

Witam podłącze się pod temat kadett e 1.6 8v nie chce palić na benzynie gdy włącze zapłon to moment i jest pełna przepustnica paliwa silnik krokowy wysunięty na maxa. z pod korka oleju wydostają się opary (dym?) iskra jest rozrząd dobrze ustawiony, na gazie nie pali bo nie ma (skończył się przed dojazdem na stacje LPG) pozatym nawet jak jest na gazie to zalewa go paliwem i jak pierwszy raz wykręciłem świece to czarne jakby je w oleju utopić a silnik nie bierze oleju.

 jakby ktoś mógł pomóc w co uderzyć bo już ręce opadają. było dobrze jechał zgasł i już nie pali.


Użytkownik ufo22222 edytował ten post 17 luty 2013 - 02:40


Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#14 OFFLINE   DAROMV6

DAROMV6
  • Zasłużony
  • 7541 postów
  • LokalizacjaBolesławiec
  • Model:Opel Omega B
  • Silnik:teraz x20xev awtomat
  • Nadwozie:amerykanckie
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 17 luty 2013 - 21:20

jak jest na gazie to zalewa go paliwem

jeśli dostaje 2 paliwa jednocześnie to masz coś skopane z zasterowaniem czyli pod oko elektryka instalacji 

 

gdy włącze zapłon to moment i jest pełna przepustnica paliwa

być może wtryskiwacz jest uszkodzony i leje

 

albo

biorąc pod uwagę 2 powyższe cytaty

uszkodzone jest uszczelnienie w/w elementu czyli oring

z pkt widzenia wł. auta - najtańsza i najprostrza naprawa

(warto to sprawdzić)


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse