FORUM OPEL 24: Obroty - nietypowy problem. - FORUM OPEL 24

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

2.0 100kW 16V X20XEV
Obroty - nietypowy problem.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rNest 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 7
  • Model pojazdu:Opel Omega B
  • Rodzaj silnika:2,0 Kat.
  • Typ nadwozia:kombi
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 10 luty 2012 - 21:11

Byłem z tym w 2 warsztatach. I nic - wszystko niby w porządku - nic nie wykryli. Problem zaistniał dopiero jak się zrobiło zimno. Odpalam Omegę normalnie i ma normalne obroty dopóki się nie nagrzeje. Potem jak trzymam ja na obrotach jest ok, ale jak puszczę gaz i wyrzucę na luz, np. przed światłami, to gaśnie. Nie trzyma obrotów. Odpalam i jadę dalej do czasu aż nie puszczę gazu. Wtedy gaśnie na wolnych obrotach. I tak jest zarówno na gazie jak i na benzynie. I jeszcze dziwniejsze jest to, że jak stoi samochód na parkingu i nagrzeje się do tej magicznej granicy, to nie ma problemów z obrotami. Więc kłopot się zaczyna w momencie jazdy. Może coś marznie od pędu zimnego powietrza pod maską? I co to może być ? Czy ktoś z forumowiczów zna rozwiązanie tego problemu?

0

#124 Użytkownik jest zalogowany Pani Kontekstowa Ikona IP: 109.95.153.11 , Domena: forum.opel24.com

• Reklama w Opel24
  • Grupa: Pani Kontekstowa
  • Postów 9481
  • LokalizacjaSzczecin
  • Model pojazdu:Opel 24
  • Rodzaj silnika:1.6 16V 103KM

Strona Główna

Poziom ostrzeżeń: 0%

Napisano 10 minut temu

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   rafcio693 

• Grupa: Forumowicz
  • Postów 236
  • Model pojazdu:Opel Vectra A
  • Rodzaj silnika:2.0 16V XEV 136 KM
  • Typ nadwozia:sedan

Napisano 11 luty 2012 - 08:58

zacznij moze od przeczyszczenia przepustnicy i silniczka krokowego..

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy72 

• Postów 725

Napisano 11 luty 2012 - 14:15

Wyświetl postUżytkownik rNest dnia 10 luty 2012 - 21:11 napisał

Byłem z tym w 2 warsztatach. I nic - wszystko niby w porządku - nic nie wykryli. Problem zaistniał dopiero jak się zrobiło zimno. Odpalam Omegę normalnie i ma normalne obroty dopóki się nie nagrzeje. Potem jak trzymam ja na obrotach jest ok, ale jak puszczę gaz i wyrzucę na luz, np. przed światłami, to gaśnie. Nie trzyma obrotów. Odpalam i jadę dalej do czasu aż nie puszczę gazu. Wtedy gaśnie na wolnych obrotach. I tak jest zarówno na gazie jak i na benzynie. I jeszcze dziwniejsze jest to, że jak stoi samochód na parkingu i nagrzeje się do tej magicznej granicy, to nie ma problemów z obrotami. Więc kłopot się zaczyna w momencie jazdy. Może coś marznie od pędu zimnego powietrza pod maską? I co to może być ? Czy ktoś z forumowiczów zna rozwiązanie tego problemu?

Mam to samo. To silniczek krokowy nie trzyma dolnej granicy obrotów. Czyszczenie raczej nie pomorze, tylko wymiana na nowy. Co do nowego to ceny zaczynają się od 100zł do 500-600zł. Twój wybór , który wezmiesz. Polecają ze środkowej strefy czyli PITBURGA za 390zł. Sam narazie zwlekam z wymianą bo coraz rzadziej zaczyna mi gasnąć. Narazie obserwacja czyli krokowy-temperatura na dworzu :mrgreen:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rafcio693 

• Postów 236
  • Model pojazdu:Opel Vectra A
  • Rodzaj silnika:2.0 16V XEV 136 KM
  • Typ nadwozia:sedan

Napisano 13 luty 2012 - 09:15

silniczek krokowy da sie zregenerowac..rozebrac caly, dokladnie wymic specjalnym srodkiem..poskladac do kupy..zamontowac i ustawic wolne obroty...mnie to kosztowalo 50 zl i juz smigam ponad rok..nic sie nie dzieje
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1