Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'muli' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 3 wyniki

  1. Witam posiadam problem z moją asterka polega on na tym że auto muli jeśli chce np szybko ruszyć samochodem i puszcze sprzegło dam gaz i auto muli na sekundę i nagle sieęzaczyna zbierać najgorzej jest jak jadę pod górkę i np Wcisnę pedał gazu po niżej połowy to auto mocniej buczy a przyspieszenia zero Dzieje się tak na lpg jak i Pb silnik nie zaciaga lewego powietrza bo gdy przy przepustnicy zamknę ręka to auto gaśnie dodam że rurka od filtra do przepustnicy jest lekko dziurawa ale nie wiem czy to od tego tak jest. Dodam że swiece ngk kable nowe kopułka i paluch tak samo. Lambda sonda nowa i silniczek krokowy wyczyszczony. Klamre sciągałem na noc zmian żadnych nie było Samochód Opel astra f classic 1.4i Lpg 60koni 1999r sedan
  2. Posiadam Tigre Twin top (wersja II) w silniku 1.4 benzyna, 90km. Oczywistym jest, że ten silnik jest słaby. Problemem jest dla mnie jednak jego słaba reakcja na gaz... reakcja jest naturalnie nieco opóźniona, ale obroty wchodzą ociężale, nawet na biegu jałowym. Czy jest to celowy zabieg twórców tego silnika (zmniejszanie spalania?) Być może pokombinowane jest coś z elektroniczną przepustnicą, albo silnik dostaje za mało powietrza przez ten mały dolot do filtra? Pytanie powstało bo wiem, że silniki Ecotec jak sama nazwa wskazuje są nastawione na małe spalanie... a ciekawość nakazuje spytać, czy małe spalanie, okupione słabymi osiągami jest spowodowane celowymi "blokadami" czy też to jest już wszystko na co stać ten motor.
  3. Witam, Mam dziwny problem z swoją Astrą 1.3 CDTI Od jakiegoś tygodnia zauważyłem, że zimna zaczyna mocno mulić, daje gazu a tu ledwo jedzie... po rozgrzaniu się, wszystko wracało do normy. Problem wyeskalował do tego stopnia że zimna już mi nie ruszy. Odpala bez problemu, na luzie chodzi w miarę ok, przy próbie dodania gazu (nawet na jałowym) od razu gaśnie. Po przejechaniu trochę na holu (włączone auto na luzie) rozgrzewa się i wszystko jest ok... do następnego ranka. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Jakieś pomysły ? Pozdrawiam, Błażej
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.