Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A po co ciąć?

Nie można "zawinąć"?

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No z informacji tutaj zawartych wynika że to może być potencjalny problem jak pisał kolega ZafrirC ?...

Którąś konkretną sondę Bosch możesz polecić to mojego silnika czy jest tylko "jedna" Boscha do tego silnika czy parę modeli?

Ja nie pomogę.

Pomogę w benzynowych z20leX

Albo z18xe.

Bo takie mam na "składzie"

Google, albo czekaj na podpowiedź.

Kupiłem Pierburg 7.05271.62.0 kolega w sklepie wziął 300 widze na allegro 274...

no zobaczymy...

a teraz żeby było ciekawiej znalazłem filmik że te sondę można wyczyścić ???

czy macie jakieś doświadczenia na temat wyczyszczenia tej sondy pierwszej lambda, napięcie pokazuje ok, czyli prądowo ok, ten błąd P0134 pojawia się sporadycznie, dopiero jak się wtyczkę wyjmie sypie błędami od grzałki i coś tam jeszcze... w sumie z tym P0134 to chyba trzy czyli dodatkowe dwa po wyjęciu wtyczki...

Edytowane przez amigancik

Po zamontowaniu nowej sondy Pierburg 7.05271.62.0 i przejechaniu 20 km

- nie zauważyłem różnicy w spalaniu, na rozgrzanym silniku na biegu jałowym bez klimatyzacji 0,9-1 l czyli jak było na "starej oryginalnej"

Kiedyś potrafiło oscylować 0,7-0,8

pojawiały się błędy

P0135 Układ Napędowy O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 1)

P0170 Układ Napędowy Fuel Trim (Bank1)

ostatecznie po paru godzinach kręcenia po mieście, błąd P0135 powracał i powracał od razu po skasowaniu

a wartość napięcia "wiesiała się na" 0,4V

Na razie odłączyłem akumulator na noc licząc nie do końca wiem na co...

Jakieś sugestie ? :(((

Po zdemontowaniu "starej oryginalnej" odczytałem z niej następujące dane:

GM 55 353 811

TYPE OZA 334

SIEMENS VD0 5WK9 398

NTK JAPAN

1 J20

Generalnie wyszło że odłączenie akumulatora nic nie dało, wciąż P0135 przerwanie obwodu grzałki, tak samo jak po odłączeniu w ogóle wtyczki sondy...

czyli wyszło że była uszkodzona od nowości... zareklamowałem, kolega oddał kasę i teraz nie wiem co z tym fantem robić dalej... kupować drugą taką samą jeszcze raz ? czy jak ?

Edytowane przez amigancik

• 2 tygodnie później...

Zamontowałem z powrotem więc starą sondę. Zrobiłem już ponad 1000km i ... błąd P0134 przestał się pojawiać...

Podczas jazdy gdy przycisnę pedał gazu i przyspieszam wartości obu sond (pierwszej i drugiej) wzrastają na 0,9V, gdy odpuszczę gaz i hamuję silnikiem wartości te spadają na obu sondach do 0,0V

Spalanie niestety wciąż na poziomie 13-14 litrów a na jałowym ok 1l/h zamiast jak było 0,7l/h

Pomożecie ?...