Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Po zamontowaniu nowej sondy Pierburg 7.05271.62.0 i przejechaniu 20 km

- nie zauważyłem różnicy w spalaniu, na rozgrzanym silniku na biegu jałowym bez klimatyzacji 0,9-1 l czyli jak było na "starej oryginalnej"

Kiedyś potrafiło oscylować 0,7-0,8

pojawiały się błędy

P0135 Układ Napędowy O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 1)

P0170 Układ Napędowy Fuel Trim (Bank1)

ostatecznie po paru godzinach kręcenia po mieście, błąd P0135 powracał i powracał od razu po skasowaniu

a wartość napięcia "wiesiała się na" 0,4V

Na razie odłączyłem akumulator na noc licząc nie do końca wiem na co...

Jakieś sugestie ? :(((

Po zdemontowaniu "starej oryginalnej" odczytałem z niej następujące dane:

GM 55 353 811

TYPE OZA 334

SIEMENS VD0 5WK9 398

NTK JAPAN

1 J20

Generalnie wyszło że odłączenie akumulatora nic nie dało, wciąż P0135 przerwanie obwodu grzałki, tak samo jak po odłączeniu w ogóle wtyczki sondy...

czyli wyszło że była uszkodzona od nowości... zareklamowałem, kolega oddał kasę i teraz nie wiem co z tym fantem robić dalej... kupować drugą taką samą jeszcze raz ? czy jak ?

Edytowane przez amigancik

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Zamontowałem z powrotem więc starą sondę. Zrobiłem już ponad 1000km i ... błąd P0134 przestał się pojawiać...

Podczas jazdy gdy przycisnę pedał gazu i przyspieszam wartości obu sond (pierwszej i drugiej) wzrastają na 0,9V, gdy odpuszczę gaz i hamuję silnikiem wartości te spadają na obu sondach do 0,0V

Spalanie niestety wciąż na poziomie 13-14 litrów a na jałowym ok 1l/h zamiast jak było 0,7l/h

Pomożecie ?...