Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, ZafirC napisał:

to chyba nie wiecie ile potrafi kosztować reanimacja 1.6TDI na wtryskach Contiego...

No to cię zaskoczę , gdyż mam te Siemensy- continentale w 1.6 bluemotion jakieś dziesięć lat  Ile kosztuje serwis tego golfa ? grosze . A dostępność oraz znajomości tych wtryskiwaczy piezoelektrycznych jest na poziomie bardzo zadawalajacym. Jeśli twierdzisz że 1.6 z opla jest lepszym i tańszym w utrzymaniu motorem niż 1.6 TDI to możesz tak twierdzić . Ale u mnie wielo letniego posiadacza tego w sumie bardzo udanego motoru  to nie przejdzie . Brzmi to jak abstrakcja , i wzbudza u mnie lekki śmiech 

28 minut temu, ZafirC napisał:

wiadomo że pochwalnych peanów na żadnym forum na temat żadnego z silników nie znajdziesz

Nie?  A dziwne , bo nawet na tym forum 1.4 , 1.6 benzyny mają bardzo dobre opinie . 

25 minut temu, ZafirC napisał:

Świadomy jestem że wielu w tym kraju zatrzymało się na etapie 1.9TDI VP,

Mam nadzieję że jesteś też świadomy że będąc na forum Opla mogę posiadać samochód o kilka generacji nowszy niż 1.9tdi? 

29 minut temu, ZafirC napisał:

wtryskach Contiego

Chyba wtryskiwaczach chciałeś napisać ? Bo nie uwierzę że zatrzymałeś się na etapie wtrysków .....

https://forum.opel24.com/topic/108524-astra-j-16cdti-spostrze%C5%BCenia-przedzakupowe/page/2/#findComment-825253

Przekazałem wszystkie uwagi.

Astra już u niego w garażu :)

Jeszcze się okazało że 4 października miała przegląd robiony, i OC opłacone na cały rok. Do tego 2 letnie zimówki Michelina na stalowych felgach i bagażnik rowerowy Thule na 2 rowery na dach jeszcze wyszarpał od kolesia :) No bo typowy pod Astrę.

Faktura na nowy akumulator Yuasa zakładany w grudniu ub. roku który jest pod maską

Także zobaczymy jak wielkie oczy ma ten strach.

Dzięki za wszelkie krytyczne uwagi - zobaczymy na ile były trafne.

https://forum.opel24.com/topic/108524-astra-j-16cdti-spostrze%C5%BCenia-przedzakupowe/page/2/#findComment-825259

Wiesz.

Koleś sprzedaje auto.

A nie dodatki.

Sprzedaje auto, to mu w piwnicy  w bloku będą leżeć jakieś bagażniki, czy coś?

A nawet w garażu przydomowym.

Jasne, że dołożył do tematu, bo tu ugra więcej, niż na alledrogo..

Odezwij się w razie "W".

https://forum.opel24.com/topic/108524-astra-j-16cdti-spostrze%C5%BCenia-przedzakupowe/page/2/#findComment-825265