ja37 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 "Ja jestem the best ... mam 14letnie BMW, a wszyscy inni to leszcze i frajerzy"Już kilku się przekonało, że corsa dmucha ich jak chce   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/16823-uwaga-na-warsztat-na-do%C5%82ach-w-krakowie/page/2/#findComment-203403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zapewniam Panów, ze jest frajda z jazdy silnikiem 6 cyl. rzedowym, 2,5 L, 170 km, 240 Nm przy 3500 obr/min, za 18 zl/100 km ma cos w sobie... Kolego w_a_p, jak ciągniemy ten temat.... 18zł/100km....hahahahah dobry żart , średnie spalanie gazu na poziomie 9l/100km? to benzyny ile pali? chyba z 7,5l/100km No chyba, że jedziesz ze stałą prędkością po trasie na piątym biegu utrzymując 100km/h. Realne spalanie tego silnika przy dynamicznej, a nie "emeryckiej" jezdzie i czerpaniu tej frajdy o której piszesz oscyluje gdzieś w granicach 12 litrów benzyny, a gazu ze dwa litry więcej. watek troche odbiega od tematu, ale ku edukacji: w miescie 11*1,67=ile, kolego? na trasie 120-140, zonie auto pali 7,8 litra benzyny, gazu 9. 13 litrow gazu pale w zimie robiac ze 100 km jakies 30 km bokiem 12 litrow benzyny pali z tempomatem ustawionym na 180 kmh. auto ma 130 tys km, 4 lambdy, zmienne fazy rozrzadu dolotowego i wylotowego, maks momeny przy 2500 obr, i dlugie biegi. 140 kmh to 3000 obr/min. jak latwo policzyc, telepanie sie w ruchu miejskim to obroty 1000-1500. Naturalnie gdyby jezdzic z kazdych swiatel 0-100 w 8,5 sekundy to by zezarl, ale uwazam ze jezdze normalnie i nie scigam tdi ze swiatel dlatego ze nie moge tylko dlatego ze mnie kopanie slabszego nie bawi Z perspektywy fotela kierowcy LPG to praktycznie takie samo paliwo jak PB95. Perspektywa niestety ulega zmianie, jezeli instalacja zakladana jest przez partaczy Wynika z tego, że te do tej pory, wszystkim właścicielom zagazowanych BMW jakich znam bliżej, instalacje zakładał partacz, bo nikt jeszcze nie stwierdził tak jak Ty, że praktycznie nie odczuwa różnicy na LPG jest taka mozliwosc, bo w kazdym spoleczenstwie jest wiecej glupszych niz madrzejszych. BMW- świetne autka Też tak myślę, zajefajnie jezdzi sie tymi autami, tylko dlaczego ten stereotyp "typowego kierowcy BMW E-36" jest wciąż żywy przykre, ale..... większość to właśnie typ takiego cwaniaka, szpanera i chama jak i na drodze, tak i ogólnie w życiu. "Ja jestem the best ... mam 14letnie BMW, a wszyscy inni to leszcze i frajerzy" I to właśnie niektórym (przynajmniej mi) trochę obrzydza tą markę, a w szczególności model E-36 no, zgadza sie. tak samo jak przedstawiciele handlowi wyprzedzajacy fabiami na szostego/po przystanku albo 15 letnie hondomazdonissany ze swietlowkami w progach i siedzeniami na podlodze. tudziez tiry jadace jeden za drugim bez odstepu itpitd. albo instalatorzy gazu "krecacy na chwila moment" i uwazajacy ze klient to debil bez pojecia.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/16823-uwaga-na-warsztat-na-do%C5%82ach-w-krakowie/page/2/#findComment-203082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 tak samo jak przedstawiciele handlowi wyprzedzajacy fabiami na szostego/po przystanku albo 15 letnie hondomazdonissany ze swietlowkami w progach i siedzeniami na podlodze. tudziez tiry jadace jeden za drugim bez odstepu itpitd. albo instalatorzy gazu "krecacy na chwila moment" i uwazajacy ze klient to debil bez pojecia. Wiem, że ogóle ocenianie ludzi po samochodzie jakim jeżdżą, jest debilizmem, ale zdania nie zmienię..... Jedna z historyjek z życia wziętych Letni piątkowy wieczór, stacja benzynowa na wylocie, dużo klientów. Przy BMW E-34"Gangsta Style" stoi trzech "chłopaków z miasta" jakby prosto z siłowni, z nimi dwie blond lale w bieli. Podjeżdża i tankuje jakiś chłopak w BMW E-36 (długie włosy, ubiór rockowy, na szyi jakieś koraliki) A ci z E-34 "....EEEE, patrzcie co to za pajac i przebieraniec, takie leszcze nie pasują do Beemek , niech se jeżdżą Matizami." BEZ KOMENTARZA   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/16823-uwaga-na-warsztat-na-do%C5%82ach-w-krakowie/page/2/#findComment-202978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Bez komentarza......   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/16823-uwaga-na-warsztat-na-do%C5%82ach-w-krakowie/page/2/#findComment-202849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Kolego w_a_p czytając twoje wypociny na tym i innych forach nie za bardzo wiem o co walczysz (najbardziej jak widze to o dokręcanie śrub ) chyba nie myślisz że mechanik każdą śrubke będzie ci dokręcał kluczem dynamometrycznym (chyba że tak myślisz-potwierdzając w ten sposób stereotyp kierowcy BMW), a swoją drogą zanim się pojedzie do jakiegoś warsztatu na montaż gazu można by było się rozpytac o jakośc świadczonych   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/16823-uwaga-na-warsztat-na-do%C5%82ach-w-krakowie/page/2/#findComment-202666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi