Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam,

jakiś czas temu spaliła mi się jedna z żarówek podświetlenia włączania i regulacji nawiewów (Corsa C), dało radę bo świeciła jeszcze druga więc :D można było się odnaleźć.. ale niestety padła i ta.. czyli teraz jest ciemno :D

czy wymiana tych żarówek jest skomplikowana? trzeba rozbierać kokpit?

może ktoś poratować radami / schematami?

dzięki :P

pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/26174-corsa-c-wymiana-%C5%BCar%C3%B3wek-pod%C5%9Bwietlenia-konsoli-%C5%9Brodkowej/

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No niestety,trochę trzeba porozbierac.Na początek radio trzeba wyjąć ,tą metalową kieszeń.Pod nią są dwie śrubki na torx 20 i panel od sterowania w zasadzie jest już lużny ale trzeba go jeszcze wypiąc z zatrzasków.Dwa u góry i dwa na dole,wypiąc kostke i linki od sterowania.Teoretycznie można spróbować zdjąć tą maskownicę z przodu bez rozbierania ale nie jest to łatwe i uchwyty pękają.

Zaraz zaraz... o czym Ty piszesz kolego? Wymiana żarówek w regulacji nawiewu to prosta rzecz. Wystarczy wyjąć tę część gdzie mamy pokrętła i bez żadnego innego rozbierania typu radio torxy itp...

Gość andrzej_m55
Gość Anonymous

dzięki za rady,

andrzej: dzieki za linka - przeglądnąłem, niestety opisywane podświetlenie dotyczy tam corsy B - ja mam problem z C :D

bad: poważnie wystarczy zdemontować pokrętła? (mocniej szarpnąć? czy są jakieś zaczepy? :P) kiedyś pytałem się w aso o wymianę żarówki w konsoli środkowej i też dostałem odpowiedź że to nie jest taka prosta sprawa.. ale może da się prościej tak jak piszesz

Gość Anonymous

Witam.Mam prośbę: Czy mógłby ktoś i mi przesłać tego fotomanuala poniewaz tez mi nie swieca te zarówki? Z gory dziekuje. email: czerwo270@wp.pl

Zaraz zaraz... o czym Ty piszesz kolego? Wymiana żarówek w regulacji nawiewu to prosta rzecz. Wystarczy wyjąć tę część gdzie mamy pokrętła i bez żadnego innego rozbierania typu radio torxy itp...

Piszę o tym że te uchwyty przy maskownicy łatwo się łamią i jeśli ktoś nie robił tego wcześniej to może łatwo je połamać.Dlatego opisałem też jak można zdjąć cały panel.