Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mirekhood

Doszedl w końcu i do mnie wyswietlacz :-) :-) Zamówiony z Corsy B. Zewnętrznie jest inny, nie da się go zamontować do Sintrowego 'daszka' na desce, ale cztery proste ruchy i mamy podmienione same bebechy. Sprawny środek z Corsy wsadzilem do obudowy z Sintry.

Żeby nie ściemniało wyświetlacza po włączeniu świateł, tak jak było już pisane, przecinamy kabelek szary z czarnym paskiem. Jeśli radio jest nieoryginalne i nie wyświetla nam RDS, czyli znika data po włączeniu radia, wtedy przecinamy ciemnozielony kabelek i data zostaje forever. Tylko ciemnozielone są dwa. Ja ciąłem ten, który idzie w sąsiedztwie dwóch czarnobiałych przewodów. Drugi zielony idzie obok różowego i beżowego, tego nie ruszałem.

Zostaje jeszcze kwestia temperatury. Na razie są tylko trzy kropeczki, ale jutro podepnę czujnik z Corsy, zobaczymy :-)

.

.

.

.

.

Dobra, kostka psiknięta kontaktem, wpinana/wypinana kilka razy, nowy czujnik, a temperatury jak nie było tak nie ma. Trzy kreseczki tylko... Jakieś pomysły?

Czujnik temperatury raczej swojego bezpiecznika nie ma. Nie trzeba zrobić jakiegoś resetu żeby zaskoczyło?

.

.

.

.

.

.

Walczymy dalej. Trzy czujniki nowe podpięte i w miejscu temperatury dalej jest "_ _._ C"

Po wciśnięciu dwóch przycisków wyświetlacza pokazało błędy F 12 i F 171

F 171 oznacza niby "wskaźnik temp. zewn.– zwarcie z zasilaniem albo przerwa"

Jakieś pomysły gdzie pogrzebać i co jeszcze sprawdzić?...

Edytowane przez mirekhood

https://forum.opel24.com/topic/26706-wy%C5%9Bwietlacz-sintra/page/4/#findComment-630113

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mirek kostka w okolicy akumulatora, chyba trzy pinowa.

https://forum.opel24.com/topic/26706-wy%C5%9Bwietlacz-sintra/page/4/#findComment-630174

Gość mirekhood

Udało mi się namierzyć kody błędów wyświetlacza. Będzie dla potomnych.

TID.JPG

Dzięki Rafał, sprawdzę kostkę, może nie podłączona. Ostatnio było tam kopane, coś mogło umknąć :)

.

.

.

.

I Rafał załatwił wszystko jednym, telefonem :) Rzeczywiście między skrzynką przekaźników i zbiorniczkiem, poniżej masy dyndała niepodpięta wtyczka :D

Dzięki za pomoc :spoko::beer:

https://forum.opel24.com/topic/26706-wy%C5%9Bwietlacz-sintra/page/4/#findComment-630178