Skocz do zawartości

Samoistnie włączające się radio Astra H

Rekomendowane odpowiedzi

Geloxxx, Nie strasz mnie.Na razie jest cisza i mam nadzieję,że tak pozostanie.Jak się włączy to dam znać,wtedy pomyślę o innym rozwiązaniu.

• 4 lata później...
Gość kuki2122

witam, napisze wam co się u mnie działo i jak sobie z tym poradziłem, a wiec radio samoczynnie się załączało nie zależne od niczego od taki kaprys ale zauważyłem ze zawsze próbuje czytać płytę rozwiązanie jest proste, wyjąłem radio, rozebrałem i odpiąłem sam napęd CD nie załączy się nie ma prądu:) teraz tylko spróbuje kupić jakieś radio na allegro i wymienię sam napęd pominę w ten sposób te nieszczęsne wylogowanie i zalogowanie na nowo radia bo to tylko sam napęd CD ale stresu już nie mam bo nie załączy mi się radio mogę sobie powoli szukać jakiegoś radyjka a jeśli chodzi o sam demontaż i montaż radia to naprawdę jest proste :)

Ps. to czy płyta była w środku czy nie nie miało większego znaczenia i tak się załączało samo z płyta i bez.

Gość popencjusz

Chmm ciekawy temat. Akurat dziś mnie spotkało to samo. Silnik zgasł, wyszedłem z samochodu. Klik drzwi z pilota. Odszedłem jakieś10m od auta a tam słychać bum bum :-) Pomyślałem - przypadek. Teraz muszę się temu przyjrzeć. Oczywiście płyta była w środku. Oczywiście mikroczujnik wkładania płyty to pierwszy podejrzany. Jak tylko powtórzy się to jeszcze raz to rozbieram radio na części pierwsze.

• 2 lata później...
  • 4 lata później...

Akurat 2 dni wcześniej  wyciągnęłam płytę z napędu  i zaczęło się radio włączać.juz chciałam stacyjkale wymieniać.  

U Kasi Było podobnie ze 3 miesiące temu.

Pomyślałem - płyt nie używamy, to wywaliłem napęd.

Pomogło.

Do tydzień temu.

Radio znów grało sobie 3 dni.

Na razie odptaszyłem załączanie radia z zapłonem i na razie działa.

W Vectrze miałem radio CD70 i musiałem stać przy aucie aż zgasną zegary i radio samo się nie odpali, tak z 15sek. po zamknięciu. Są różne problemy przy słabym akumulatorze, ale i po wymianie na nowy, radio żyło własnym życiem. Opel czasem sam łączył się z bazą :D

Aku nie gra tu roli.

Dwuletni załatwiło radio.

Nie pozwolę, żeby znów to sie stało, monitoruję, na razie odptaszenie działa.

Jak znów bedzie krzaczyć, to trza odżałować 1200 i zakupić andka.

Ja jezdem z andka zadowolony.

Żadnych problemów typu UWA, DIS czy innych.

• 1 rok później...

U mnie ten sam problem i zauważyłam że winą są wciśnięte wizytówki w otwór od płyt ,na panelu pokazywało mi Radio CD ,gdzie wcześniej tak nie było a Audio CD to co innego.Wyciaglam wizytówki i problem znikł .Kobieta musi sama też dać radę ?