Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!

Mam problem, a mianowicie przy gwałtowniejszym przyspieszaniu moja astra szarpie. Samochód jest zagazowany od 5 lat, a więc nie jest to strasznie dużo. Dodam że szarpanie występuje także na benzynie tylko w mniejszym stopniu. Obecnie mam sekwencję, ale kiedy kupiłem samochód w tamtym roku była II generacja i strzelało przez filtr. Instalację zmieniłem natychmiast. Gazownik u którego robię samochód powiedział, że miał taki przypadek w astrze i także szarpało-tylko jeszcze mocniej. Mówił, że może to być wina sterownika świec, ale na allegro znalazłem takie coś ale tylko do świec żarowych ... ?

Szarpanie wzmaga się przy ok 4000 obr/min

Może ktoś miał do czynienia z takim czymś...?

proszę o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/31821-szarpanie-przy-przyspieszaniu-astra-ii-g/

możliwe, ale czy to na pewno to? nie mam za wiele pieniędzy a chcę założyć część i żeby od razu działało

świece były zmieniane w tamtym roku i mają 12tyś

proszę o jak najlepszą diagnozę

https://forum.opel24.com/topic/31821-szarpanie-przy-przyspieszaniu-astra-ii-g/#findComment-65169

też o tym myślałem tylko jak na razie nikt nie przychodzi mi do głowy kto ma astre II, myślałem że na szrocie mają ale nie mają chwilowo żadnej astry-wczesnej mieli ze 3

[ Dodano: Sob Lip 03, 2010 22:30 ]

a może któryś użytkownik forum miał taki przypadek ...?

proszę pisać

[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 17:33 ]

brałem samochód na komputer i nic nie wyktył ale chociaz usunal mi blad z poduszek, kupilem cewke zaplonowa za 150 na allegro, zobaczymy, jutro pewnie bedzie, wyproboje i dam znac-najwyzej odesle :wink:

[ Dodano: Wto Lip 13, 2010 22:51 ]

witam ponownie i PROSZĘ o jakies popowiedzi

a mianowicie ... kupiłemm cewkę taką samą-DELPHI, numery i napisy takie same, ale po włożeniu jej samochód nie chce zapalić, czasem załapie i nic, na starej pali normalnie - tylko wiadomo - przerywa podczas jazdy. Pomyślełem ż emoże trzeba odłączyć akum - może sie sparuje czy coś :D ale dalej to samo.

Czy szarpanie może być wilą sondy lambda? - jest na dojściu i niedługo będzie potrzebna wymiana - na kompie cewki nie wykryło że zła tylko sondę, ale wg mnie sonda nie ma wpływu na szarpanie

CO WY NA TO

prosze o KAŻDE PROPOZYCJE

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 22:40 ]

CZY PRZYCZYNĄ SZARPANIA MOŻE BYĆ SONDA LAMBDA?

https://forum.opel24.com/topic/31821-szarpanie-przy-przyspieszaniu-astra-ii-g/#findComment-65091