Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misiek0662

Witam wszystkich ..otóż posiadam auta takie jak w opisie ..:lol: problem jest nastepujacy gdy odpalam rano auto jest ok..:beer: przejadę jakies 8 km ..zgasze... po kilku godzinach wsiadam do auta chce odpalic..:beer: odpala normalnie ale szarpie przerywa w ogóle nie ma siły jechac..:beer: a spalanie to 11l/100km

https://forum.opel24.com/topic/36543-astra-f-problem/

A jak przejedziesz 9km?

To pytanie ma ci uświadomić, że jest potrzebne więcej danych.

temperatura, kontrolki, itp.

https://forum.opel24.com/topic/36543-astra-f-problem/#findComment-19615

• 4 tygodnie później...

Aby nie zaśmiecać forum kolejnymi tematami, podepnę się do tego :oops:

Mam podobny problem, astra zawsze pali normalnie, z szarpaniem też rzadko są problemy, występują one tylko wtedy gdy auto przejedzie ok 10km i postoi ok 30min, po tym postoju nie da się praktycznie jechać: szarpie, gaśnie, dławi się i występuje "efekt kangura" :)

Rok temu, gdy tylko zeszły śniegi miałem z nim dokładnie taki sam problem :) dwa razy wymieniałem kable WN czyściłem przepustnicę, wymieniłem filtr paliwa i przymierzałem się już do wymiany cewki ale problem samoczynnie ustał, myślałem ze na stałe, dzięki wymianie kabli ale jednak to nie to...

Nie chcę co rok na wiosnę przechodzić przez to samo, bo to szarpanie jest bardzo uciążliwe i boję się żeby czegoś poważniejszego nie wywołało

Najdziwniejsze jest to że te problemy występują tylko jeżeli silnik się nagrzeje, trochę przestygnie (ale nie do końca, dalej jest ciepły) i ponownie się go odpali :oops:

No i dzieje się tak tylko na wiosnę po jakimś czasie samo ustaje...

Wie ktokolwiek jak mógłbym się tego pozbyć :)

P.S.

Nie zapala się kontrolka komputera, a przy odczytywaniu pisze (a właściwie mryga ;] ) brak błędów...

EGR zaślepiłem w tamtym roku, operacja przebiegła pomyślnie, silnik pracował ładnie

Jeśli podałem za mało danych to pytajcie, odpowiem jak tylko siądę na kompa...

https://forum.opel24.com/topic/36543-astra-f-problem/#findComment-12665