Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marianek59tm

Witam. Wymieniałem dziś uszczelkę pod głowicą i nie mogę zapalić astry. Kręci ale nie chce zapalić.W ogóle się nie oddzywa Jak kręcę to jest taki inny głos jakby nie miała ciśnienia albo coś. Poradzicie coś:lol:

https://forum.opel24.com/topic/36581-nowa-uszczelka-pod-g%C5%82owic%C4%85-i-nie-mog%C4%99-zapali%C4%87/

Gość andrzej_m55

Witam.

Pierwsza ważna rzecz kolego. Jeśli piszesz temat to jest taka funkcja silnik, i należy wybrać jaki masz.Miło by było jeśli byś to zrobił.

Teraz do rzeczy. Planowałeś głowicę ?? Jeśli mówisz że jest coś jak by nie było ciśnienia to je zmierzyć by należało. Sprawdzałeś czy pierścienie nie przepuszczają ??

Może sprawdź jeszcze raz ustawienie rozrządu i zapłon. Czy jest iskra, Czy dostaje paliwo na wtrysk.

Może byś jeszcze powiedział z jakiego powodu zmieniałeś uszczelkę.

Gość marianek59tm

wymieniana była bo puściła między trzecim a czwartym tłokiem.Rozrząd ustawiłem pierwszy tłok całkiem w górze i wałek rozrządu na znakach. Paliwo idzie na wtrysk iskrę ide sprawdzić

Gość andrzej_m55

marianek59tm, Tu masz jak rozrząd ustawić

http://forum.opel24.com/wymiana-rozrzadu-ustawianie-rozrzadu-vt43675.htm

Bo z tego co powiedziałeś wnioskuję że źle ustawiłeś choć mogę się mylić.

Czy dobrze dokręciłeś głowicę?

Planowałeś ją?

Olej z popychaczy spuściłeś?

Gość marianek59tm

Tak wszystko było zrobione prawidłowo. Dzisiaj rano idę próbuje zapalić i pali na dotyk. Nie wiem co jej wczoraj odbiło. Dodam tylko że całą ładowałem aku bo od tego kręcenia wczoraj padł.

Może wreszcie ciśnienie w popychaczach zeszło do potrzebnego stanu.

Daj znać, jak bedzie jutro.

Jak popychacze nie miały oleju spuszczonego, to jeśli nie były włozone w te same miejsca mogły trzymać zawory ciut otwarte.

Wtedy jest dziwny odgłos przy odpalaniu - jakby nie bylo kompresji.