Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Nawet jak przyjmą gwarancje to potrwa to miesiąc,

nie będę miał auta co najmniej miesiąc,

Znajomemu w A4 po dwóch miesiącach padła pompa wody(firmowa).Czas reklamacji coś około 3 tygodni,ale oczywiście nie czekał na decyzje tylko dogadał się w sklepie zapłacił za nową a po pozytywnym rozpaczaniu reklamacji kasę mu wrócili.

Ja kiedyś zresztą miałem podobnie z amorkami.Bez sensu czekać na rozpatrzenie reklamacji i mieć unieruchomiony samochód jak można to załatwić inaczej a i tak nie wiesz czy wynik sprawy będzie pozytywny.

Gość aldaron555

Rozmawiałem dziś z ludźmi z tego warsztatu.Udało nam się ustalić że cała wina leży po stronie rolki, która najwidoczniej zaczeła się zacierać i obracała się stawiając zbyt duży opór.Spowodowało to że pasek zsunął się z rolki do połowy i połowa wystająca poza rolkę uległa starciu na pył.W następnym tygodniu naprawią auto na mój koszt.Dopiero po zestawieniu całego kosztu naprawy będziemy wysyłać wadliwą rolkę wraz ze zniszczonymi częściami do hurtowni, a ta z kolei do producenta. Mam nadzieję że wszystko pójdzie pomyślnie i dostanę zwrot kosztów, a będzie to pewnie kwota ok 1000zł.

Nowa rolka, pasek, pompa wody, zdejmowanie i szlif głowicy z wymianą uszczelki, dźwigienki i być może zawoty.

aldaron555, na twoj koszt? czyli warsztat wypial sie wlasnego udzialu?

aldaron555, na twoj koszt? czyli warsztat wypial sie wlasnego udzialu?

powiem ci szczerze że znam kilku mechaników których położyły finansowo takie zmoki z częściami i następstwami ....... zanim zaczniemy opluwać mechanika poczekajmy czas pokaże jak się zachowa ,zdarza się ostatnio często że dobrzy producenci części pokrywają koszt robocizny i części :) bardzo dobrze jak mechanik zrobi gratis robotę będzie dobry uczynek :):)http://forum.opel24.com/public/style_emoticons/default/biggrin.gif procentuje to przyszłość ale jak będzie to 6.7.8 taki klient w miesiącu to dobrymi uczynkami dzieci nie nakarmisz :)

Gość aldaron555

z rozmowy z mechanikiem wynika dość jasno że usterka nie jest z jego winy, więc on w tym wypadku nie będzie do niczego dokładał, a nawet na tym zarobi. Zakłada że producent rolki pokryje zarówno koszty części jak i robocizny.W tym wszystkim tylko ja ryzykuje poniesienie kosztów(jeśli producent pokpi sprawę), a w najlepszym przypadku wyjdę w tym na zero.

Co do ubiegania się o odszkodowanie bo był to spory kłopot, to uważam to za przesadę i myślę że by takie coś nie przeszło.

Zależy mi na sprawnym aucie i żeby nie zostać spłukanym.

z rozmowy z mechanikiem wynika dość jasno że usterka nie jest z jego winy

sorki ze jestem tak dociekliwy, ale dlaczego on tak twierdzi? to jakas inna rolka, nie zwiazana z rozrzadem?

dla niego to idelany uklad, on ma pieniadze w kazdym przypadku. i niczym nie ryzykuje...

Gość aldaron555

sorki ze jestem tak dociekliwy, ale dlaczego on tak twierdzi?

Dlatego że nie stwierdzili żadnych zastrzeżeń ze strony zakładu, a nawet jeśli to nie jestem w stanie udowodnić że to ich mechanik coś spieprzył podczas montażu. A odpowiedzialności za montowanie wadliwych elementów nie biorą na siebie bo z ich strony wygląda to tak że to ja zamawiałem części, a oni tylko w tym pośredniczyli.

Też nie jestem zachwycony takim układem, ale wolałem nie wchodzić z nimi na wojenną ścieżkę.

rozumiem, czyli samemu kupiles czesci a warsztat tylko montowal...

zeby teraz nie bylo przepychanek pomiedzy warsztatem a firma,

powodzenia w szybkim zalatwieniu sprawy...