Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

IMVHO jesli oni zamiawiali i montowali w aucie cala odpowiedzialnosc spada na nich i to oni powinni zajac sie gwarancja.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość aldaron555

Właśnie odebrałem auto od mechanika. Za całą naprawę policzył 1100pln, ale zgodził się na zapłatę za same części czyli 570pln za pompę wody, pasek, rolkę, zawory, dźwigienki zaworów, uszczelki. Reszta to robocizna i planowanie głowicy. Umówiliśmy się że zapłacę to jak dostanę zwrot kosztów naprawy od producenta rolki.

Wcześniej byłem u rzecznika praw konsumenta i ten potwierdził że cała naprawa i reklamacja spoczywa na warsztacie. Jednak mechanik powiedział że jeśli tak ma być to on nie naprawi samochodu aż do pomyślnego rozpatrzenia reklamacji, czyli pewnie bym czekał do usranej śmierci.

to ci rzecznik zapewne powie ze ciebie nie interesuje rozpatrzenie reklamacji.... :drunk:

wiecej, bedac upierdliwym badz majac das'a moglbys odstawic auto do mechanika, zazadac naprawy a na czas naprawy wynajac auto zastepcze na koszt warsztatu :drunk: albo taxowki...

:drunk:

Gość aldaron555

Ja nadal nie rozumiem dlaczego oni tak się upierają że to ja jako użytkownik powinienem składać reklamację. Oni zamawiali, faktura jest na warsztat, a ja mam tylko głupi paragon z wyszczególnieniem na elementy silnika, paski i usługa warsztatowa. To jeszcze nie koniec sprawy. Odzyskałem naprawione auto, to teraz trzeba odzyskać 570pln.

Wyciągnąłem od mechaniora pisemko z datą pieczątką i podpisem o takiej treści:

"Kwota 570zł odebrana w zamian za wydanie samochodu po naprawie rozrządu i głowicy(w ramach reklamacji)."

Ja nadal nie rozumiem dlaczego oni tak się upierają że to ja jako użytkownik powinienem składać reklamację.

bo odwalasz za nich robote? bo im sie nie chce? toc od poczatku o tym mowie...