Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem nowym użytkownikiem forum,ostatnio kupilem astre F z 96r 2.0 16v wszystko bylo wporzadku dopoki nie przejechalem pierwszych 400km i co sie stało pękł pasek rozrzadu...w warsztacie mi powiedzieli ze nie wiadomo czy da sie naprawic glowice...i znalezli obok kanału wodnego wryw ostatnio dolewalem sporo wody ok 2l na 100km myslelm ze moze przewod gdzies dziurawy ale nic nie znalazlem czy to moglo pojsc od paska czy od poprzedniego wlasciciela i wogole od czego czy wtryski takze bede do wymiany wszystkie? bardzo sie wkur... w warsztacie naprawe ocenili na ok 1000zl bez robocizny... co wy na to ?powiedzieli takze ze olej byl albo zly albo cos do niego bylo dolane, bo wogole nie bylo mozna wyciagnac zaworow z glowicy i wszedzie byl jakis czarny nalot jakby farba ...co teraz robic?sam nie wiem... a i jeszcze jedno pytanie ta moja astra to gsi?niby ma jakies emblematy na listwach boczych fot.kubelkowe antena na dachu ale zawieszenie standardowe.Pomozcie co robic...wiecie jak to z niektorymi mechanikami lubia czasami podac zawyszone ceny...co najczescie dzieje sie jak peknie pasek rozrzadu....chcialbym jeszcze dodac ze do tego oleju byl dolany jaki uszczelniacz nazwy dokladnie nie pamietam ...jakis doctor moto...cos takiego wszedzie sa od niego czarne naloty ,jak to zmyc trzeba caly silnik wyplukac i wogole czym? Prosze o pomoc dzieks

poprawiłem tytuł / Kacper

https://forum.opel24.com/topic/40612-astra-f-pasek-rozrzadu-nag%C5%82a-awaria/

co sie stało pękł pasek rozrzadu...w warsztacie mi powiedzieli ze nie wiadomo czy da sie naprawic glowice...i znalezli obok kanału wodnego wryw ostatnio dolewalem sporo wody ok 2l na 100km

Witam. W xev-kach jak pęknie pasek rozrządu to najprościej wymienić głowicę( koszt naprawy nieopłacalny). Z tego co piszesz o problemach wodnych , to nie ma się co certolić i trza kupić inny silnik na allegro ( 1500zł + przekładka). Rozumiem , że po zakupie autka w kieszeni chudziutko , ale to jest najtańsze rozwiązanie . Ewentualnie odpuścić sobie te atrakcje na rzecz innego autka . Po takim zonku trudno będzie polubić autko

https://forum.opel24.com/topic/40612-astra-f-pasek-rozrzadu-nag%C5%82a-awaria/#findComment-378710

dokładnie , jakbyś chciał porządnie zrobić obecny motor to szykuj przynajmniej 3tysiące :SMILE:

poszukaj na allegro jakiegoś angola i tyle , tylko zmierz kompresję przed zakupem i nie kupuj silnika , którego nie będziesz mógł odpalić ...

https://forum.opel24.com/topic/40612-astra-f-pasek-rozrzadu-nag%C5%82a-awaria/#findComment-378722

dokładnie , jakbyś chciał porządnie zrobić obecny motor to szykuj przynajmniej 3tysiące :SMILE:

poszukaj na allegro jakiegoś angola i tyle , tylko zmierz kompresję przed zakupem i nie kupuj silnika , którego nie będziesz mógł odpalić ...

No to widze w ładną kaszane sie wpakowałęm... :( Panowie czy do tej mojej asterki moge włozyc dowolny typ silnika czy tylko x20xev? jesli moge inne to napiszcie jakie typy...

https://forum.opel24.com/topic/40612-astra-f-pasek-rozrzadu-nag%C5%82a-awaria/#findComment-378773