Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość looki8329

Witam jestem nowy na forum i cieszę się nowym zakupem. Wczoraj pojechałem zrobić sobie diagnostykę i wyskoczyło kilka błędów mianowicie:

- klima b3843 czujnik zanieczyszczeń powietrza - nieprawidłowe działanie

- silnik p0650 kontrola lampki kontrolnej silnika MIL - uszkodzony obwód - sporadyczny

- immo p1613 - brak dostępu do immo - sporadyczny

- komfort IPC p0500 sygnał czujnika prędkości jazdy - nieprawidłowy

- p0460 czujnik zapasu paliwa nieprawidłowy sygnał

- p0654 obwód wyjściowy prędkości obrotowej silnika - usterka

- p0550 czujnik ciśnienia układu wspomagania

Niby po wykasowaniu błędy nie pojawiły się. Dzisiaj robiłem samodiagnostykę poprzez naciśnięcie pedału gazu, hamulca i przekręcenie kluczyka na zapłon i wyskoczyło na wyświetlaczu ECN0000 czyli brak błędów. Podczas jazdy na niskich obrotach auto czasami się zakrztusi, a na wolnych obrotach wskazówka obrotomierza lekko faluje czy jest to związane z tymi błędami i od czego zacząć ich usuwanie? Proszę o interpretację i ewentualne podpowiedzi. Chciałbym jeszcze poznać kod silnika niestety nie mam książki serwisowej i nie wiem jaki on jest? Można go rozpoznać innym sposobem?

https://forum.opel24.com/topic/41986-b%C5%82%C4%99dy-komputera/

a na wolnych obrotach wskazówka obrotomierza lekko faluje

poszukac na forum o falujacych obrotach, ew przeczyscic silnik krokowy (jesli go masz ;) )

Podczas jazdy na niskich obrotach auto czasami się zakrztusi

co znaczy niskie obroty i "zakrztusi sie"?

https://forum.opel24.com/topic/41986-b%C5%82%C4%99dy-komputera/#findComment-386822

Gość looki8329

a na wolnych obrotach wskazówka obrotomierza lekko faluje

poszukac na forum o falujacych obrotach, ew przeczyscic silnik krokowy (jesli go masz ;) )

Podczas jazdy na niskich obrotach auto czasami się zakrztusi

co znaczy niskie obroty i "zakrztusi sie"?

zakres obrotów między 1000 a 2000 samochód zachowuje się tak jak by dostawał za mało gazu i robi tzw "żabkę" czasem jak trzymam gaz na w tym samym położeniu to też się tak zachowuje.

https://forum.opel24.com/topic/41986-b%C5%82%C4%99dy-komputera/#findComment-386978