Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

1.6 40kW 8V 16D/16DA Wyciek spod wtrysku
dodany przez
lukasnarloch1, w Opel Kadett - Silnik Diesel
-
Podobna zawartość
-
Przez diVid
Witam,
Posiadam w motorówce silnik z Opla Kadetta - Diesel 1.6D - GM 16DA. Mam pytanie czy posiada ktoś instrukcję serwisową do tego samochodu/silnika. Potrzebuję przede wszystkim informacji do ustawienia rozrządu (chociaż i tak już sporo na forum znalazłem), ale na pewno przyda się też na przyszłość.
Z góry dziękuję za pomoc!
Dawid
-
Przez Taki tam
Mam kadetta od paru miesięcy, gdy go kupywałem stwierdziłem że to złom, ale teraz widze w nim potencjał i chce mieć ten samochód na lata więc postanowiłem że wymienił bym w nim silnik tylko problem jest w tym że nie wiem jaki będzie pasować, myśle bardziej o nowszych silnikach (nie z kadetta) np jak 1.9tdi z passasta b5 ale ten silnik będzie chyba za wielki , zależy mi na większej mocy i na oszczędności więc chciałbym coś o proponowanej poj. i oczywiście Diesel. Czy są silniki z Opla diesel które pasują do kadetta?
Ile może wyjść taki swap?
Mam 1.6 Diesel i skrzynie biegów z benzyniaka 1.6 przez co z butów nie wyrywa
Marzy mi się takie 1.9 tdi 6-biegowa automat
-
Przez piter650
Witam posiadam model silnika jak na zdjęciach . Jest to 1.6d skrzynia 5 biegowa . Mam problem bo chce ten silnik uruchomić lecz nie wiem jaki to dokładnie model a potrzebne mi to do kupienia łożyska oporowego do skrzyni biegów. Bede bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi udzieli tych informacji Jaki to model silnika i skrzyni zeby dokupic te lozysko..Pozdrawiam.
Z GÓRY DZIEKI
-
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty