Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Dzięki marcel_kk.

W takim razie zakupie taki jak ty, niema co przepłacać.

Jutro zakupię i coś mi się wydaje ze sam sobie wymienię.

Bo to widzę ze dość prosta sprawa. odkręcić, wypiąć a następnie przykręcić i wpiąć nowy czujnik :-)

Czy coś trzeba po tym zabiegu jeszcze robić ?

Witam, podepnę się pod post. Mam takie same objawy jak Ty, autko (też corsa c 1.7 dti) po prostu nie ma kopyta. Zamula go przy 1500 obr dopiero koło 2000 kiedy włączy się turbo czuć zryw. Dzieje się ta tylko na gorącym silniku... Na zimnym jeździ dobrze ;) Też na komputerze pokazuje błąd- czujnik położenia wału. I tu moje pytanie do Ciebie - czy wymieniłeś ten czujnik i jak się samochód po tym sprawuje? Polepszyło mu się trochę? :-)

Edytowane przez CornikV17

W moim przypadku nie było jakiegoś znaczącego ubytku mocy bo co tu wymagać

od tych paru koni w tak ciężkiej budzie.

Jedynym objawem było zapalanie się kontrolki naprawy.

Na forum Astry z tym samym silnikiem wyczytałem że częsta przypadłość

w awarii czujnika położenia wału było że silnik się wyłączał i po ostygnięciu można było jechać dalej.

• 2 lata później...

Witam, podepnę sie do tematu co prawda jest to temat o corsach a moje auto to agila, ale z tego co widzę to mam chyba ten sam błąd.

Dziś spotkała mnie przykra niespodzianka. Odpalając auto moim oczom ukazała się pomarańczowa kontrolka silnika, mało tego 2 dni wcześniej paliła się pomarańczowa kontrolka samochodu z kluczykiem. Odczytałem błędy metodą gaz-hamulec i jest to numer 0335 (tak mi się wydaję). Co on oznacza ?

Zauważyłem również, że auto nagrzewa się do 80 stopni i po przejechaniu około 15km nadal stoi na 80 stopniach bądź waha się lekko w górę. Może ktoś miał podobne problemy i jest w stanie mi pomóc.

Daję link do filmiku w którym sprawdzam ten błąd metodą gaz-hamulec.

https://www.youtube.com/watch?v=5pr9oSQfBYM&feature=youtu.be

http://forum.opel24.com/topic/26000-kody-bledow-czyli-wstretna-zolta-kontrolka-silnika/

Temp. sprawdź termostat.

Wiesz że piszesz w Corsie i w dziale diesel a ty masz Agile i pytanie jaki silnik dla której jest osobny dział?Zaraz admin cię zjedzie

I do tego mało kto będzie sie bawił w logowanie aby odtworzyć twój filmik.Chcesz aby ktoś go odczytał wrzuć go tak aby był widoczny

Edytowane przez adam1954