Skocz do zawartości

Astra F gaśnie na luzie.Pomocy juz nie wiem co moze byc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Gaśnie na luzie

Czy to znaczy że w czasie jazdy i na LPG.??
Gaśnie na luzie.Na benzynie i na LPG.

Pomysły mi się skończyły.

Jaka może być jeszcze przyczyna?

Gość andrzej_m55

nokash, Czytałem że czyściłeś krokowy ale zrób to jeszcze raz, może on się zawiesza jeśli jakiś czas było dobrze,może on się kończy

Jeśli masz możliwość to go podmień

To samo bym starał się zrobić nawet z całym aparatem zapłonowym "podmienić"

Nie zawsze czyszczenie czy oględziny okiem dają efekty

Gość Anonymous

Gdy kupowałem astrę sprzedający mówił że aparat zapłonowy był wymieniany na nowy więc jeżeli się tego trzymać to aparat też bym wykluczył, ale oczywiście wierzyć na słowo nie mogę. Wyczyszczę raz jeszcze krokowce zobaczę czy coś to zmieni. Dziś rozmawiałem z klientem teściowej Ma taką samą astrę tylko młodszą i silnik 16v Kiedyś mówił ze miał podobny problem. Powiedział że wymieniono mu jakąś skrzynkę wielkości radia samochodowego. Znajduje się nad nogami pasażera z przodu za tapicerką. Ktoś wie co to może?

Gość Anonymous

Przed chwilą wróciłem z kościoła i zapaliła się kontrolka silnika. Myślę wyskoczył jakiś błąd. Po powrocie do domu sprawdziłem. Kod 34 Czujnik ciśnienia w kolektorze Za niskie napięcie. Może to być powiązane z moim gaśnięciem? jak to można ugryźć?

No jasne.

Albo masz dziurawy wąż, albo coś z kablologią wtyczki.

To błąd czujnika podciśnienia w kolektorze, jest zamocowany na grodzi, takie czarne małe pudełeczko z wężykiem i wtyczką na 3 piny.

• 4 tygodnie później...

Witam po przerwie. Problem jest nadal.

No jasne.

Albo masz dziurawy wąż, albo coś z kablologią wtyczki.

To błąd czujnika podciśnienia w kolektorze, jest zamocowany na grodzi, takie czarne małe pudełeczko z wężykiem i wtyczką na 3 piny.

Sprawdziłem z mechanikiem wąż cały nie dziurawy. Wtyczka i kable wydaja sie ok. Może sam czujnik jest walnięty. Wyskakuje mi ten błąd ale dosyć rzadko (raz na jakiś miesiąc). Dziś będąc w urzędzie zgadałem sie z chłopakami i jeden mówił że miał identyczny problem w swoim aucie ( nie powiedział jakie auto ) i po wymianie serwa problem znikł. Teraz pytanie?? czy serwo może mieć jakis wpływ na to że auto gaśnie na luzie? hmmm. Jestem umówiony z kolejnym mechanikiem. Też po znajomości ale dopiero po 10 maja. Dam znać co ten mi powie. Pzdr. Jak by ktoś mógł powiedzieć coś na temat tego serwa był bym wdzięczny.