Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od miesiaca posiadam Opla Astre G 2000r. 2.0 benzyna 136KM. Pare dni temu wymieniałem pompe paliwa i filtr paliwa.Filtr przy okazji, a pompe zasugerował mi sprzedający. Jak się potem okazało pompe wyminilem i dalej szarpanie itp. Dopiero jak wymienilem filtr wszystko jak należy. Doszedlem wiec do wniosku ze wydalem 120zl na pompe niepotrzebnie. Ale nie o tym. 2-3 dni po wymianie wymienionych rzeczy siedziałem z kumplem w aucie i jak zimno sie zrobilo zagrzalem. Tak z 2 razy. Auto chodziło wlaczyla sie kontrolka check i zgasilem. Potem nie chciało odpalic. Tzn kreci nawet zalapalo na sekunde, ale nie odpala. Poszperałem troche po necie. I okazuje się że może być to immo,pompa paliwa, czujnik polozenia wału,przekaznik pompy paliwa. Czy cos jeszcze? Zamienilem nowa na stara pompe, to samo. Sprawdziłem przekaznik podlaczajac go pod 12v i cyka jakby działał(nie wiem czy to dobra metoda), wyglada na czysty, nowy marki siemens. Wiem, ze bez diagnostyki mozna wrozyc, zamowiłem kabel na USB.

Teraz pytanie jakie oprogramowanie do tego kabelka USB najlepsze, bo czytalem ze tech 2 pod usb nie dziala w astrach, to co innego?

Gdzie szukac usterki miał ktos podobnie?

Panowie pomocy, urlop sie skonczy i autko bedzie potrzebne:)

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/65181-astra-g-nie-pali/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności