Skocz do zawartości

przepisy ruchu drogowego - sygalizator świetlny i znak nakazu

Rekomendowane odpowiedzi

odtentegowac sie od moich jajek :P

BTW

kto pierwszy ten lepszy

Ja od tego ręce umywam. Hyhy.

I zostawcie chłopaka w spokoju.

Zepsujecie go...

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

odtentegowac sie od moich jajek [:P]

Ola też??

co innego jak policja steruje ruchem a co innego jak jest zwykłym uczestnikiem ruchu...

oczywiście przepisów nie stosuje się w Wawie...

byłem tam parę razy gościnnie i widziałem wiele... zbyt wiele... toć hiszpania i włochy się do wawy nie umywają...

ps. w Berlinie jest podobnie, ale przynajmniej mają respekt przed polizei...

Dobre :spoko:

Co do świateł. W późniejszych postach szukałem raczej podstawy prawnej, czyli zapisu w kodeksie. Prawie każdy z nas wie o co chodzi w tym wszytskim, ale jak przychodzi o podanie źródła i to z dokładnym cytatem to się ciężko zaczyna robić. Dlatego sobie popatrzyłem na zapis w ustawie.

Taki przykład z zawracaniem. Jestem bardzo ciekaw ilu z Was jest w stanie wymienić tak teraz z pamięci kiedy wolno a kiedy nie. Raczej chodzi przy jakich znakach, jakich światłach, jakich strzałkach palących się na sygnalizatorze.

Dzisaj byłem światkiem kierowcy zawracającego, który gdy inny zwrócił mu uwagę iż łamie przepis i tu nie wolno zawracać (przy okazji zablokował dość mocno ruch) zje....ł go jak psa że ktoś smie go pouczać. Widać że coraz więcej ludzi ma głęboko gdzieś przepisy bo chyba mają własne.

do zawrotki musi byc sygnalizator ktory na to pozwala

taka podwojna strzalka w lewo i jeszcze na zawrotke

sama strzalka w lewo do tego nie upowaznia

jesli jest ze znakami poziomymi i pionowymi nakazujacymi do skretu w lewo

wcale nie musi byc znak zakazu zawracania przed skrzyowaniem

niedawno za to dostal mandat gosc w drogowce albo innym programie

teeeeeee Janosik !!! :pczegos tam brakuje
Co Cię boli ? Mów otwarcie. To zalatwimy od ręki... :) Widelec ma dość wymowną prawą. ;)
...o taki Harnaś na ten przykład... wiesz jak on mi dowala :boshe: niedługo mi niebieską kartę założą bo go zacznę bić :lol:
czy Ty mi grozisz ??