Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

-3 stopnie na dworze to nie -3 na czujnikach. Pamietja o tym. Chcilo mi o to ze nabic mozna oczewiscie czemu nie. Ciezko tylko klime sprawdzic jak ona chlodzi

Pamiętaj ,że jakoś ciężko znaleźć zapis w instrucji obsługi / napraw , kiedy rzeczywiście nie da się włączytć klimatyzacji.

Jak sprężarka klimy się kręci = to działa .

Nie jestem jedynym przypadkiem , któremu sprężarka włącza się bez problemu w czasie mrozów i sam rok temu wyśmiałbym typa , który by twiedził innaczej.

Kiedyś gdzieś wyczytałem ,że w zimie przynajmniej raz na miesiąc powinno się włączyć klimę ,żeby było jakieś tam smarowanie .

Ale jak mrozy trwają np 3 miesiące , to jak to zrobić ??? : COOL : Nie każdy ma ciepły garaż.

Osuszacz to nic innego jak filtr i wymienia się je tak jak inne filtry z tym że rzadziej.

Na chińczyka ?? To już wolę swój 20 letni , który nie zdechnie po pół roku.

https://forum.opel24.com/topic/74394-rolka-napinacza-paska-wielorowkowego/page/3/#findComment-618143

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam

vertix powiem tak może dla ciebie jest to już nie opłacalne ale Ja po rozmowie z moim synem obiecałem mu ją zrobić i oddać jak zda prawko, na lepszy wóz go nie będzie stać bo chłopak się uczy, jak na pierwsze jego auto to myślę że nie będzie miał co narzekać bo darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda.A druga rzecz tak dla śmiechu to trochę punktów się nabije u młodego no nie :). No moim pierwszym autem był maluch i sam sobie go kupiłem, a tu za darmochę taka gablota to nie grzech chyba, zrobić synowi i dać?

Dobra zabawki wymienione, jutro klimiarz, ma zrobić swoją robotę, jak ją rozebrałem to dlaczego nie wymienić odrazu osuszacza klimatyzacji jak wszystko na wierzchu jest, tym bardziej że układ całkowicie pusty.Przy okazji obejrzałem stan innych rzeczy widocznych po zdjęciu wszystkiego z przodu, mi to nie zaszkodziło bo garaż z kanałem jest dogrzewany w miarę potrzeby nawiewem elektrycznym, gdzie po nagrzaniu można śmiało robić w krótkim rękawie :), to jest full wypas.

https://forum.opel24.com/topic/74394-rolka-napinacza-paska-wielorowkowego/page/3/#findComment-618909

• 8 lat później...