Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra. Chyba się wyjaśniło. Byłem dziś u dobrego wulkanizatora. Okazała się, że na jednej z przednich opon od wewnętrznej strony zrobił się purchel - na przeglądzie w ASO go nie zauważyli. Takich opon jak miałem fabrycznie założone ContiEcoContact 3 już nie robią. Pozostaje mi kupić co najmniej dwie nowe. :cry: Szybko szlag ją trafił. Auto ma przebieg +52 kkm i już purchel (a dwa komplety zimowe / letnie jeździły). Continentala na pewno już nie kupię!!!

Pytanie czy mogę mieć na osiach w aucie rożne opony?! To znaczy na jednej osi np. Continentale na drugiej Barumy? Czy jest to zgodne z przepisami i czy firma ubezpieczeniowa nie będzie robić koło pióra w razie jakiegoś nieszczęścia?

Edytowane przez Gość

Gość OpelAdama

Jest to dopuszczalne. Jedynie na tej samej osi nie mozesz mieć różnych opon. Obecna generacja to ContiEcoContact 5 - opinie bardzo różne. A Barumy to bardzo dobre opony w stosunku jakość do ceny. Robione w Czechach, więc nie żadne Chińczyki.

Auto ma przebieg +52 kkm i już purchel (a dwa komplety zimowe / letnie jeździły). Continentala na pewno już nie kupię

A myślisz że innym producentom to się nie przytrafia ze puszczą jakiś bubel?Zdziwiłbyś się

Odnośnie Barumek ja mam swoje zdanie i nie jest zbyt pozytywne.

.... A Barumy to bardzo dobre opony w stosunku jakość do ceny. Robione w Czechach, więc nie żadne Chińczyki.

Robione są w Portugalii (2016) jak i ta co mam na zapasie też (2013). Nie Chińczyki to fakt ;) W tygodniu zmieniam na razie opona z purchelkiem jest na tyle. Dam znać jak się Barumy sprawdzają. Mam nadzieję, że teraz się zużyją równomiernie i wreszcie sobie cały komplet na jakieś fajne oponki wymienię.