Skocz do zawartości

Podczas jazdy wyrwał się tłumik z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

przeciez zawsze jest wypelnienie w fabrycznym wydechu

Gawlak w tłumiku tak ale w katalizatorze widziałeś inne wypełnienie niż katalityczne?Jeżeli tak to mój błąd.

Beny też tak może być jak piszesz.Kolega całkiem sie pogmatwał bo wstawia zdjęcie kata a pyta o tłumik

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hak to nie jest tłumik tylko katalizator.
Nie rób ze mnie debila. To wiem, dlatego od razu przyjąłem, że mowa o tłumiku.

Gość Kapiszonowiec

Gdzie znajde kod silnika? A co do mechanika to raczej mu ufam, od długiego czasu naprawia nam auta. Mówił że wyciągnął 3 metry czarnej waty(szklarskiej?) Sam pierwszy raz się spotkał aby urwalo w tym miejscu. Wcześniej auto miało problemy z obrotami powyżej 3000 tys

Nie rób ze mnie debila. To wiem, dlatego od razu przyjąłem, że mowa o tłumiku.

Nie możesz troche wyluzować kolego?

Kapiszonowiec http://opelvindekoder.pl

Edytowane przez adam1954

To oddajesz auto do mechanika i nie wiesz jakie uszkodzenia masz i co ci wymienia?

Czyli podsumowując rozwaliło ci w końcu katalizator czy tłumik

U mnie we wrześniu ta wełna też sama wyszła z tylnego tłumika.Po rozebraniu w środku została kupa rdzy z rurek tłumiących i wełna.

Poszedł do wymiany cały wydech.

Ale jeżeli faktycznie strzelił katalizator to może to być przyczyna że wełna zatkała wydech,silnik produkował spaliny i rozwaliło.

Teraz tylko do ciebie należy wyjaśnienie co dokładnie rozwaliło.

Jeśli powodem rozwalenia katalizatora był by zatkany wydech to auto musiało by w ogóle nie jechać.

Po drugie przy niedrożnym wydechu usmażył by prędzej silnik niż kat by pękł.

Wcześniej pisał że miał problemy przy 3000 obr.

Ciekawe co w końcu mu padło.