Gość ko78 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam Moja Asterka F 1.4 z 2000 roku jest bardzo fajna, bo pije tylko 6,5 l. benzyny i 7 l. LPG na 100 km. Cykl mieszany. Pozdrawiam http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif Cieszymy się z tobą, ale wypada najpierw zajrzeć tu http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=23972&start=693#271967   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Jakiś czas temu wyszło mi spalanie 10l/100km po samej trasie Trochę się pobawiłem regulacją i autko o wiele żywsze jest - mniej więcej 2 obroty prawie na parowniku przykręciłem i pół obrotu na śrubie odkręciłem. Dzisiaj trasa, spalanie 8l/100km, prędkość średnia na oko 110km/h w porywach 130-140km/h. Chyba jeszcze trochę go odkręcę ciut na śrubie... Tak to jest - raz zatankujesz gaz dobry i śmiga a raz ciulski i trzeba regulować eeeh - a ta sama stacja... LukOil Wcześniej na Statoilu tankowałem ale stwierdziłem że mają u mnie w mieście przy JP2 coś nie tak z dystrybutorem bo nie za każdym razem odbijał i za wolno gaz wtłaczał...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogerek01 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 szczerze LUKoil to gówno dla mnie pod względem LPG...maja straszna lipe, wiem z doswiadczenia...zreszta był nawet ostatnio reportaż o tym na tvn turbo...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Bardzo możliwe, chyba zmienia na Orlen, wcześniej jak jeszcze JET był zamiast LukOila to mieli bardzo dobry gazik w miarę bo brali z Bartera, tak samo Statoil jeszcze z rok temu miał gaz świetny a teraz to też porażka jest przynajmniej przy ul. Jana Pawła II a już o dystrybutorze to nie wspomnę na Statoilu - powoli nabija, za słabe ciśnienie daje i oszukuje strasznie eeh, przydałyby się kontrole w Lublinie stacji paliw...   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogerek01 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 bleekm, ja proponuje TEZET przy alejach Solidarności obok McDonalda...1,59 za literek i naprawde niezły gazik   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 TEZET też do najlepszych nie należy!!!,proponuje GASPOL lub SHELL-może troche droższe ale o niebo lepsze i co ważniejsze czystszy gaz   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Mam astre z 92 pali 11 l na sto przy cyklu mieszanym   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michu71 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Mam astre z 92 pali 11 l na sto przy cyklu mieszanym A jaki silnik? Ja mam Astrę 1.6 8V i mi pali 10l w mieście i 8 na trasie.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Opel Astra 1,6 16 v kombi na trasie 8,2 z kilmą w miescie około 10,5 - 11. Fiat panda 1,1 55 KM w trasie 6,8 (!) w miesie 10. oczywiscie LPG   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrastra Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 W środę zamontowałem instalację gazową. Przejechałem ok 200km i wyszło mi spalanie powyżej 10l, a przed tem na benzynie na tej samej trasie pali 6-6,5l. Pojechałem na regulację, ale mi powiedział, że musi się ułożyć i dopiero po 1tys km mam przyjechać na dokładniejszą regulację, ale według niego to jest normalne spalanie. To jest średnia spalanie z cyklu mieszanego trochę, trochę po Poznaniu. Myślałem, że koło 8-8,5l się zmieszcze z tym spalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi