Skocz do zawartości

spalanie LPG

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja Asterka F 1.4 z 2000 roku jest bardzo fajna, bo pije tylko 6,5 l. benzyny i 7 l. LPG na 100 km. Cykl mieszany.

Pozdrawiam http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif

Cieszymy się z tobą, ale wypada najpierw zajrzeć tu http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=23972&start=693#271967

• 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Jakiś czas temu wyszło mi spalanie 10l/100km po samej trasie ??? Trochę się pobawiłem regulacją i autko o wiele żywsze jest - mniej więcej 2 obroty prawie na parowniku przykręciłem i pół obrotu na śrubie odkręciłem.

Dzisiaj trasa, spalanie 8l/100km, prędkość średnia na oko 110km/h w porywach 130-140km/h.

Chyba jeszcze trochę go odkręcę ciut na śrubie...

Tak to jest - raz zatankujesz gaz dobry i śmiga a raz ciulski i trzeba regulować eeeh - a ta sama stacja... LukOil :drunk: Wcześniej na Statoilu tankowałem ale stwierdziłem że mają u mnie w mieście przy JP2 coś nie tak z dystrybutorem bo nie za każdym razem odbijał i za wolno gaz wtłaczał...

Gość rogerek01

szczerze LUKoil to gówno dla mnie pod względem LPG...maja straszna lipe, wiem z doswiadczenia...zreszta był nawet ostatnio reportaż o tym na tvn turbo...

Gość Anonymous

Bardzo możliwe, chyba zmienia na Orlen, wcześniej jak jeszcze JET był zamiast LukOila to mieli bardzo dobry gazik w miarę bo brali z Bartera, tak samo Statoil jeszcze z rok temu miał gaz świetny a teraz to też porażka jest przynajmniej przy ul. Jana Pawła II a już o dystrybutorze to nie wspomnę na Statoilu - powoli nabija, za słabe ciśnienie daje i oszukuje strasznie eeh, przydałyby się kontrole w Lublinie stacji paliw...

Gość rogerek01
bleekm, ja proponuje TEZET przy alejach Solidarności obok McDonalda...1,59 za literek i naprawde niezły gazik ;/

Gość Anonymous

TEZET też do najlepszych nie należy!!!,proponuje GASPOL lub SHELL-może troche droższe ale o niebo lepsze i co ważniejsze czystszy gaz

• 2 tygodnie później...
Gość michu71

Mam astre z 92 pali 11 l na sto przy cyklu mieszanym

A jaki silnik? Ja mam Astrę 1.6 8V i mi pali 10l w mieście i 8 na trasie.

Gość Anonymous

Opel Astra 1,6 16 v kombi na trasie 8,2 z kilmą w miescie około 10,5 - 11. Fiat panda 1,1 55 KM w trasie 6,8 (!) w miesie 10. oczywiscie LPG

• 3 tygodnie później...
Gość Piotrastra

W środę zamontowałem instalację gazową. Przejechałem ok 200km i wyszło mi spalanie powyżej 10l, a przed tem na benzynie na tej samej trasie pali 6-6,5l. Pojechałem na regulację, ale mi powiedział, że musi się ułożyć i dopiero po 1tys km mam przyjechać na dokładniejszą regulację, ale według niego to jest normalne spalanie. To jest średnia spalanie z cyklu mieszanego trochę, trochę po Poznaniu. Myślałem, że koło 8-8,5l się zmieszcze z tym spalaniem :wink: