Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Winny przekaźnik świateł mijania. Jest w skrzynce w podszybiu po stronie kierowcy. Aby się tam dostać trzeba zdemontować wycieraczki szyby i ten plastik poniżej szyby. 

Edytowane przez peplunio

peplunio no nie koniecznie przekaźnik.

Pytanie jakie ma lampy.

Jeżeli te co opisywałem wyżej z zakrętką do której się wkłada żarówkę to najpierw je bym sprawdził ( najmniejj rozgrzebywania).

Wcześniej jeszcze bezpieczniki 51 i 52 do sprawdzenia.

A na koniec zajjąbym się najgorszym dostępem co opisujesz

Zakładam, że autor postu sprawdził to wszystko o czym piszesz i dalej nie świecą. To zostaje przekaźnik. Ale masz racje Adamie, zawsze zaczyna sie od najprostszej czynności a potem idzie dalej... 

Edytowane przez peplunio

Pepelunio zgadza się bezpiecznik 53 i 54 sprawdziłem od razu i już miałem awaryjnie nowe bezpieczniki to te nowe mają cieńsze druciki niż te które są włożone aktualnie podejrzewam oryginalne, co do wkładania żarówek to nie mam takich "zakrętek" to meriva 2006 rok po lifcie. Dzisiaj wyjeżdzałem z garażu było +4 to światła normalnie odpaliły. Ok to wymienię przekaźnik. Miałem od niego zaczynać tak naprawdę ale mój mechanik poradził zacząć mi od włącznika więc zacząłem kupiłem aż dwa, podłączyłem jeszcze obd dzisiaj ale żadnych błędów nie wykazało. A powiedzcie mi proszę albo link jakiś żebym nie błądził który to będzie dokładnie przekaźnik?

Edytowane przez Luka91sz

R24 to przekaźnik świateł mijania. Pewno się skleja i dlatego puszcza z opóźnieniem. Też tak miałem ale z innym przekaźnikiem

Screenshot_20210602-135325.jpg

47 minut temu, Luka91sz napisał:

Pepelunio zgadza się bezpiecznik 53 i 54

Ja pisałem o bezpiecznikach 51 i 52

Czyli jak peplunio pisał przekaźnik

Tu masz foto i widok na przekaźniki. R 24 to interesujący nas przekaźnik. 

IMG_20211226_213631.jpg

• Like 1

Bezpieczniki omyłkowo źle napisałem miałem na myśli te co wymieniłeś, bardzo dziękuję za szybką pomoc, dam znać jak to zrobię czy pomogło:)