Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem cid do merivy a na alle... za 300 ale czy warto aż tak inwestować.  Wolałbym dorzucić czujniki parkowania czy grzane stołki . W sumie mam jeszcze cd30 to może lepiej przy gid zostać z polskim jezykiem albo zainwestować w zabawę z eeprom i mieć polski z cd70 bo chyba tak jedynie da się mieć nasze menu Ja ze Śląska więc odnośnie wylogowania to chyba wysyłkowo tylko , albo kogoś w moich stronach trza poszukać 

4 minuty temu, DziadekM napisał:

Widziałem cid do merivy a na alle... za 300 ale czy warto aż tak inwestować.

Ja za 450. Ale tyle nie dam. Wolała bym dołożyć i kupić chińczyka ale bardzo zależy mi na radiu a wiem bo juz tu było pisane one nie odbierają tak idealnie.

Pytałam o wyświetlacz od Vectry/Signum bo złącza ma takie same tylko chyba od Vectry jest większy i nie zmieści się do obudowy?

Jeśli zaplanuję kamerę cofania do mery to i pewnie przydał by się cid i reszta gratów 

2 godziny temu, Navia napisał:

Pytałam o wyświetlacz od Vectry/Signum bo złącza ma takie same tylko chyba od Vectry jest większy i nie zmieści się do obudowy?

Zmieści się . Cidy oplowskoie Vektry , signum wymiarami sa takie same . Jest tylko inna ramka , daszek ten sam do merivy . Ramka od GID ajest mniejsza , wystarczy powiększyć , ja tak zrobiłem 

2 godziny temu, DziadekM napisał:

Widziałem cid do merivy a na alle... za 300 ale czy warto aż tak inwestować.

Kwestia gustu i wyglądu , ułatwienia . Każdy ma inne potszeby . Ceny są jakie są ja 2019 zapłaciłem 500 zł plus wylogowanie i wgranie nowego softu ,kolejna 100. 

54 minuty temu, Mery 11 napisał:

, wystarczy powiększyć , ja tak zrobiłem 

Wycinałeś coś? 

Czyli masz CID od Vectry? 

Nie mam od wektry , tylko od merivy  A. wyccinałem bo CID jest z reguły większy od GIDa . Powiększałem ramkę od GIDa . 

Tu masz dwa wyświetlacze bez ramki Lewy to CID Prawy to GID, Widać różnicę ekranu                                                                                                                                           IMG_6395_Easy-Resize_com.thumb.jpg.4d90d03b9eab2be9263d37984d1168da.jpg                                                                                                                                                                                                                                                               Są innej szerokości                                                                                                                                                                                                         IMG_6397_Easy-Resize_com.thumb.jpg.9f7b8c2674da1aa431306800cd419c69.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                 Jak widać ramka od GIDa jest już pszycięta i widać o ile                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    IMG_6398_Easy-Resize_com_Easy-Resize_com_Easy-Resize_com.thumb.jpg.120c88b356a7b1e776940291e914660c.jpg  Cid w wyciętej ramce po GIDa                                                      IMG_6399_Easy-Resize_com_Easy-Resize_com_Easy-Resize_com.thumb.jpg.5a7530a4862e5df470190daeaad965b0.jpg                  Cały wic polega na ramce, Inni kombinują z ramką od Corsy c i TIgry , Ale to jest totalnie zupełnie coś innego i nie pasuje do Merivy                    

2 godziny temu, Mery 11 napisał:

tylko od merivy  A.

I co nie pasował? Myślę że miałeś od Vectra bo nawet jeden z yutube pisze o tym że nie pasuje i trzeba rzeźbić 

Mam KW od Merivy . Od Vektry Pasuje , Te same wymiary . Jest inny soft i bzdury pookazuje na wyświetlaczu . Zeżbić trzeba bo ramka jest mniejsza do Gida , Tak jak na foto . Jeszcze mam do mery , ten trzy liniowy o symbolach PY Grundinga po lifcie z 2006 , Ale dom niego nie podepnie się kamery . Inech wierzuy w co chce , ale każdy opel ma swojego wyświetlacza . Mery ma od Corsy , Tigry Combo , pasują . Astra ,Zafira mają swoje ,Pasują . I nie można powsadzać odwrotnie . 

7 godzin temu, DziadekM napisał:

albo zainwestować w zabawę z eeprom i mieć polski z cd70 bo chyba tak jedynie da się mieć nasze menu

Albo zmienić radyjkomna cd 40 opeę , albo cd 49 USB . Nawigacja i tak jest nie aktualna do tych radyjek .A z seri 40 jest odrazu polski I lepszy dzwięk . 

To chyba dobra opcja zamiana na CD 40 i czy CD 40 będzie z każdego opla pasowało? Podpowiedz mi proszę czy lepiej pomyśleć o dokładce bluetooth czy o module fabrycznym telefonu ?

To ma służyć do rozmów a nie do słuchania muzyki , jest to takie zastepcze autko ale bardzo wdzięczne i ekonomiczne. Merivą jeździ córka praktycznie po mieście bo na dalsze wyjazdy mam fusiona a w nim już dobre nagłośnienie. To co przydatne w mieście czyli grzane stołki i czujniki tył oraz bluetooth to dołożę myślę w miarę szybko