skidan Opublikowano Poniedziałek o 23:00 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 23:00 (edytowane) @czapka1000 od tych filmików zaczęła się przygoda z tym radiem Odnośnie Twojego zdjęcia to: wtyczka nr 1 - pasuje, wpieta, ale nie mam opcji otwierania bagażnika, wtyczka nr 2 - pasuje, wpięta i mam czujniki parkowania przód/tył, wtyczka nr 3 - pasuje, wpięta i mam na nowym radio kontrolki od poduszek i zapięcia pasów, wtyczka nr 4 - NIE PASUJE, mam przycisk ECO. Wolałbym mieć ten przycisk bo ostatnio akumulator ma lepszą kondycję i zaczął działać START/STOP co mnie bardzo irytuje. Masz może rozpiskę pinów do wszystkich wtyczek? taką jak właśnie na filmiku? od 2 dni proszę się o to dystrybutora z Chin i mam wrażenie że rozmawiam na czacie z AI, chociaż czas odpowiedzi jest meeeega długi. Edytowane Poniedziałek o 23:01 przez skidan   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapka1000 Opublikowano wczoraj o 10:09 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:09 (edytowane) Miales w zestawie szara wiazke ktora sie podpina do gniazda 3? Co do rozpiski: odpal film http://youtube.com/watch?v=7gpVFeVnEHE&t=9s Przewin do 5:48, zrob fote kodu qr, przejdz do strony i pobierz manual i tam sa rozpiski. A czy u Ciebie radio ladnie siadlo/spasowalo w miejscu montazu? Wycinales poprzeczke czy przesuwales radiator z tylu tesli w gore? Przesuwales w dol taki czarny prostopadloscienny modul ktory jest za oryginalnym radiem w srodkowej konsoli opla za poprzeczkw ktora niektorzy wycinaja? Pytam bo na drugim forum tez kolega ostatnio montowal i cos mu nie spasowalo... Edytowane wczoraj o 10:16 przez czapka1000   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Zamontowałem dzisiaj radio w swojej Asterce. Prezentuje się super. Co do moich wtyczek, to asystentka producenta odpisała tak: No to nie podłączyłem 🙃 i sytuacja wygląda następująco: - ECO - działa, ale dioda cały czas podświetla przycisk i nie wiem w jakim jest stanie 😉 - czujniki cofania - nie działa przycisk czujniki są sprawne, ale w razie potrzeby nie można ich ręcznie aktywować/deaktywować. - kontrola trakcji - OK, - centralny zamek - OK - awaryjne - OK. Będę się upierał, że jednak ta ostatnia wtyczka ma być podpięta. Co do spasowania to wszystko jest OK. Najpierw próbowałem podnieść sterownik 1 piętro wyżej, ale było "ciasno". Podniosłem na max do góry i wszystko ładnie siadło. W moim radyjku wszystko ładnie pasuje. Nie musiałem nic piłować, taj jak to pokazywał na filmiku. Co do tej nieszczęsnej belki/pułki to robiłem wszystko, aby jej nie wycinać, ale..... jak mi już żyłka pękła to wyciąłem w niej dremelkiem na tyle duży otwór, aby przechodziła przez nią główna wtyczka zasilająca radio. Jest ciasno i to bardzo. Oryginalne wiązki są na styk. Oczywiście dokupiłem separator do radia - jak podłączałem na krótko to słabo odbierało. Teraz jest znacznie lepiej. GPS i antena 4G wyprowadzone w miejsce głośnika. GPS przykleiłem na wierzchu, a antena jest tuż pod kratką. Gniazda USB wkleiłem obok zapalniczki. Kamery jeszcze nie montowałem, ale kabel podłączyłem i schowałem pod kierownicą. Kartę sim będę miał również pod kierownicą, aby w razie potrzeby wyciągnąć/ podmienić. Dołożyłem mikrofon zewnętrzny, ale raczej mi on nie działa. Czy wiecie jak to włączyć w menu i czy trzeba go gdzieś włączać? I tak czeka mnie rozbieranie bo ten jeden nieszczęsny przycisk od czujników nie działa. Poniżej kilka zdjęć 😉 Edytowane 14 godzin temu przez skidan   1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi