Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@czapka1000

od tych filmików zaczęła się przygoda z tym radiem :)

Odnośnie Twojego zdjęcia to:

wtyczka nr 1 - pasuje, wpieta, ale nie mam opcji otwierania bagażnika,

wtyczka nr 2 - pasuje, wpięta i mam czujniki parkowania przód/tył,

wtyczka nr 3 - pasuje, wpięta i mam na nowym radio kontrolki od poduszek i zapięcia pasów,

wtyczka nr 4 - NIE PASUJE, mam przycisk ECO. Wolałbym mieć ten przycisk bo ostatnio akumulator ma lepszą kondycję i zaczął działać START/STOP co mnie bardzo irytuje.

Masz może rozpiskę pinów do wszystkich wtyczek? taką jak właśnie na filmiku? od 2 dni proszę się o to dystrybutora z Chin i mam wrażenie że rozmawiam na czacie z AI, chociaż czas odpowiedzi jest meeeega długi.

Edytowane przez skidan

https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829446

Miales w zestawie szara wiazke ktora sie podpina do gniazda 3?

Co do rozpiski:

odpal film http://youtube.com/watch?v=7gpVFeVnEHE&t=9s

Przewin do 5:48, zrob fote kodu qr, przejdz do strony i pobierz manual i tam sa rozpiski.

A czy u Ciebie radio ladnie siadlo/spasowalo w miejscu montazu? Wycinales poprzeczke czy przesuwales radiator z tylu tesli w gore? Przesuwales w dol taki czarny prostopadloscienny modul ktory jest za oryginalnym radiem w srodkowej konsoli opla za poprzeczkw ktora niektorzy wycinaja? Pytam bo na drugim forum tez kolega ostatnio montowal i cos mu nie spasowalo... 

Edytowane przez czapka1000

https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829452

Zamontowałem dzisiaj radio w swojej Asterce. Prezentuje się super. 

Co do moich wtyczek, to asystentka producenta odpisała tak:

image.png.047cf20524b475beeb1aadde4f5bc84e.png

No to nie podłączyłem 🙃 i sytuacja wygląda następująco:

- ECO - działa, ale dioda cały czas podświetla przycisk i nie wiem w jakim jest stanie 😉

- czujniki cofania  - nie działa przycisk !!! czujniki są sprawne, ale w razie potrzeby nie można ich ręcznie aktywować/deaktywować.

- kontrola trakcji - OK,

- centralny zamek - OK

- awaryjne - OK.

Będę się upierał, że jednak ta ostatnia wtyczka ma być podpięta. 

Co do spasowania to wszystko jest OK. Najpierw próbowałem podnieść sterownik 1 piętro wyżej, ale było "ciasno". Podniosłem na max do góry i wszystko ładnie siadło. W moim radyjku wszystko ładnie pasuje. Nie musiałem nic piłować, taj jak to pokazywał na filmiku. 

Co do tej nieszczęsnej belki/pułki to robiłem wszystko, aby jej nie wycinać, ale..... jak mi już żyłka pękła to wyciąłem w niej  dremelkiem na tyle duży otwór, aby przechodziła przez nią główna wtyczka zasilająca radio. 

Jest ciasno i to bardzo.  Oryginalne wiązki są na styk. 

Oczywiście dokupiłem separator do radia - jak podłączałem na krótko to słabo odbierało. Teraz jest znacznie lepiej.

GPS i antena 4G wyprowadzone w miejsce głośnika. GPS przykleiłem na wierzchu, a antena jest tuż pod kratką.

Gniazda USB wkleiłem obok zapalniczki.

Kamery jeszcze nie montowałem, ale kabel podłączyłem i schowałem pod kierownicą.

Kartę sim będę miał również pod kierownicą, aby w razie potrzeby wyciągnąć/ podmienić.

Dołożyłem mikrofon zewnętrzny, ale raczej mi on nie działa. Czy wiecie jak to włączyć w menu i czy trzeba go gdzieś włączać?

I tak czeka mnie rozbieranie bo ten jeden nieszczęsny przycisk od czujników nie działa. 

Poniżej kilka zdjęć 😉

IMG20260324191221.jpg

IMG20260324175453.jpg

IMG20260324175428.jpg

IMG20260324163616.jpg

Edytowane przez skidan

• Upvote 1
https://forum.opel24.com/topic/91508-astra-j-wymiana-cd-400-na-android/page/9/#findComment-829456