Skocz do zawartości

Wyprzedzanie na pasach lub bezpośrednio przed pasami - ja to tylko tu zostawię

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie się ludzie obudzą i przypomną sobie przepisy i zaczną jeździć ostrożniej i częściej patrzeć na znaki.

Sam też szczerze mówiąc zacząłem jeździć wolniej bo nie swędzi mnie kieszeń na 1500 zł.

A do tego stwierdziłem że Meriva zaczęła być pojazdem w miarę mało palącym .

Spalanie przy jeździe zgodnie ze znakami wyszło ok 7 l a poprzednio 9.5-10 l

Fakt z kolei że mandaty są takiej wielkości aby znowu zebrać na następne 500 i inne +.

Albo łatanie dziur w budżecie.

Kilka lat temu przyjechał do nas kuzyn ojca z Anglii , wypożyczył samochód na lotnisku i po czterech tygodniach pobytu u nas i jeżdżeniu po naszych drogach stwierdził że przybyło mu sporo siwych włosów.

Sam jest kierowcą zawodowym i zjeździł już na wakacjach wiele krajów Unii ale u nas przeżył lekki szok

Stwierdził że u nas jest dziki zachód.

A mnie kur.... Jeden debil z roboty w ciągu tygodnia 3 razy wyprzedzał na przejściu. Ewidentnie , bo to drogo z dwoma pasami ruchu. I za każdym razem na innym. Aż mnie swędzi żeby debila nagrać i wysłać . 

A te przepisy swoją drogą są tak pięknie napisane. Jak by kierowca osobowego zaczął zwalniać przed tym przejściem przy autobusie to nagle okazuje się że autobus wyprzedza . 

18 minut temu, Marcin 83 napisał:

okazuje się że autobus wyprzedza . 

I wtedy kierowca autobusu ma mandat:D

Tak czy siak ruch w interesie być musi

Ojj ale coś czuje, że sądy zostaną zawalone sprawami z tytułu nieprzyjęcia mandatu. Ale mimo wszystko chyba było to potrzebne

Myślę że tylko przez pierwszy miesiąc.

Jak się rozejdzie wieść że sądy będą karały to ludzie już będą ostrożniejsi z nieprzyjmowaniem mandatów